Cele mai vandute modele auto din Europa in 2007!

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 23.01.2008
Castigatorul anului 2007 este modelul Peugeot 207, urmat de VW Golf si Ford Focus.

Esential

437.505 de exemplare Peugeot 207 au fost livrate pe piata europeana in 2007.

Cand vine vorba despre cuantumul vanzarilor pentru un model auto marcile exclusiviste si modelele care ne fac sa visam lasa loc automobilelor normale pe care si le pot permite majoritatea oamenilor.

Lupta pentru primul loc in vanzari pe piata europeana se duce in mod traditional intre doua grupari auto, Volkswagen si Peugeot-Citroen. De data aceasta, nu este cazul sa ne aplecam atentia asupra vanzarilor pe marci ci pe modelele acestor marci.

Peugeot 207 a terminat castigator anul 2007, la capitolul cel mai vandut model. Peugeot 207 a fost livrat pe Batranul Continent in 437.505 de exemplare. Modelul francez s-a impus detasat in fata locului doi, Volkswagen Golf, care s-a vandut cu 2500 de unitati mai putin.

In ciuda infrangerii, traditionalul Golf a reusit sa-si imbunatateasca vanzarile cu aproape 5 procente. Ultima pozitie a podiumului a fost castigata de un alt producator extrem de popular in Europa. Este vorba despre Ford, care a reusit sa vanda anul trecut 406.557 de exemplare a modelului Focus, ceea ce consemneaza o crestere de circa 8 procente.

Locurile urmatoare sunt ocupate de Opel, care a depasit 400.000 de unitati cu modelele Astra si Corsa, de Renault Clio si Fiat Grande Punto, care a fost livrat catre 377.989 de clienti. Un rezultat remarcabil a fost inregistrat de marca premium BMW, care a vandut modelul Seria 3 in aproape 300.000 de exemplare, o performanta imbunatatita cu 2 procente fata de 2006.

Comentarii (39)

  • Interesante statisticile.Cat despre articol, da-o incolo: "Anul 2007 l-a consemnat castigator la capitolul cel mai vandut model pe Peugeot 207, care a fost livrat pe Batranul Continent in 437.505 de exemplare. Modelul francez s-a impus detasat in fata locului doi, Volkswagen Golf, care s-a vandut cu 2500 de unitati mai putin." S-a impus detasat, in conditiile in care diferenta e sub 1%?
    0 0
  • @div
    am facut modificarile care va deranjau- fonetic sau altfel!
    in ceea ce priveste "detasarea" - am gasit de cuviinta ca in contextul unei batalii foarte stranse intre Peugeot si VW -2500 de bucati reprezinta un oarecare avans
    0 0
  • 206
    este o masina buna..dar as cumpara un golf. nu stiu de ce..dar wv imi suna mie mai fiabil asa :psi in legatura cu articolul este ok ;)..si a evidentiat bine batalia dintre golf si 206 prin cuvantul ala "detasat". sincer ma asteptam ca golf sa fie in fata lui 206, dar ma rog..fiecare cu preferintele lui. masini sunt destule nu?
    0 0
  • era vorba de 207 nu 206
    :)
    0 0
  • Andrei
    Detasat
    Ca sa fim exacti 2500 de bucati fata de 437.505 reprezinta 0.57%. Nu cred ca se poate spune ca este o victorie "detasata", cand diferenta este infim de mica. Diferenta aceasta ar fi fost recuperata de Golf in 1.5 zile.
    0 0
  • SCUZEEEEE "207"
    ok ok..am vzt .. 207 SCUZEEE !!
    0 0
  • nobody
    Probabil articolul este preluat dintr-o publicatie frantuzeasca, iar faza cu "Batranul Continent", repetata de mai multe ori, deja este penibila.
    0 0
  • PEUGEOT-istul
    Peugeot 207 e nemaipomenit
    Peugeot 207 e foarte tare (cine nu crede sa faca drive test). Oricum, 308 este si mai si. Incercati dragi cititori si apoi vorbim. Cele bune...
    0 0
  • ktulu22
    Pentru div
    Mai nene, care esti mare specialist, am rugamintea ca data viitoare sa nu mai faci remarci de genu asta. Comentariile se fac la subiectul articolului, nu la modul in care a fost scris. Daca esti atat de bun scrie tu articole care sa nu aiba nici un cusur. Apropo ai cumva Dacia 1300 din 79? Te sfatuisc sa te apuci de jurnalism si sa t citesc articolele tale. Astept un raspuns.Cat despre clasament, era de asteptat ca acesta sa arate asa desi multi ani VW a cam facut legea la vanzari. Ma bucura faptul ca si francezii au scos capul la lumina. Asta inseamna concurenta pe piata, si rezultatul va fi calitate mai mare, fiabilitare mai buna, iar clientul va fi mai multumit.
    0 0
  • pt ktulu22
    Imi cer scuze pt offtopic celorlalti care citesc. Pe ktulu22 il rog sa citeasca doar comentariile care ii convin, e dreptul meu sa comentez si ca o paranteza as fi trimis direct autorului daca as fi avut posibilitatea.La restul comentariilor nu am ce spune decat: esti pueril.
    0 0
  • Golf
    Golful e o masina penibila ca design si e de mirare ca se mai vinde bine. Probabil o cumpara fraierii care cred ca e fiabila si n-au auzit inca de marcile japoneze... si nemtzii pentru ca-i de-a lor. oricum la un pret mai bun iti poti lua o compacta care sa si arate bine cum e focus
    0 0
  • Golf
    Daca se ia in considerare si diferenta de pret intre Peugeot 207 si Golf cred ca nu mai are rost sa comentam diferenta de 2500 unitati. E clar ca Golf este peste....poate fi si penibila pentru unii dar atita timp cit se vinde in volume mari inseamna ca ceva calitati o avea.....
    0 0
  • @Raul
    zau asa! si tu ce masina ai..sau ce iti permiti. [fraieri..auzi la el..]
    0 0
  • ktulu22
    pueril? glumesti div
    Nu cred ca sunt pueril atunci cand critic pe cineva. Ca tine div sunt multi care fac comentarii offtopic. Topul a fost facut de spepcialisti nu de oameni care nu stiu decat cum sa conduca sau sa repare o masina, la fel cum si articolul a fost scris de cineva care pana sa ajunga sa scrie un articol a facut o facultate de specialitate, asa ca un sfat, criticile la modul in care sunt scrise articolele sunt de prisos, desi de ce sa nu fim realisti pot fi si constructive. Si apropo de jurnalism, div, am lucrat in domeniusi stiu cat de greu este sa concepi un articol. Nu este o compunere cu titlu si cuprins si incheiere asa cum ai invat tu in clasa a-II-a. Asa ca pueril nu cred ca sunt, mai ales cand urmaresc fenomenul auto de la varsta de 14 ani. Chiar asa vezi div ca 22 din coada lui ktulu nu imi arata varsta. Revenind la articol ca sa nu fiu total offtopic: Daca ne uitam pe strada putem vedea cum ca ceea ce este relatat este si adevarat, iar cuvantul "detasat" este chiar nimerit mai ales cand in urma cu 10-15 ani daca nu gresesc marea majoritate a constructorilor auto, isi concepeau modelele in functie de golf, iar mai tarziu incoace sa nu uitam ca si ford a reusit sa cam taie din elanul VW. O a doua surpriza este si aparitia lui BMW asa ca daca se ia in considerare si pretul asa cu a spus blax.... Totusi una peste alta, e bine ca se mai schimba cateceva acolo sus in top ca sa nu adormim. LA REVEDERE!!
    0 0
  • mitzone
    detin un focus de 2007 hatchback... raportat la un 207 nuhs... i-o da urat la aspect si design.. am fost si la pejo(scuzati prescurtarea) si parca nu am fost convins sa cumpar masina .. nici de dealer.. si nici de masina in sine... nu m-a atras... se poate 207-le sa se fi vandut cel mai bine... dar si fordu e brand international... nu e un terchea berchea... :D logic am ford apar fordu ..o zii faina :P
    0 0
  • ha
    mai vorbim peste 10 ani cate pejouri 207 mai functioneaza si cate Golfuri 5,din cele vandute in 2007
    0 0
  • 207 versus Golf
    Nu comparati doua masini din clase diferite: 207 corespunde lui Polo iar Golf lui 308.Este normal ca un Passat sa fie mai confortabil decat un Fiat Panda.Probabil ca, la alegere, cumparatorii de 207 au avut in vedere utilul(spatiul oferit de Golf nu difera mult de cel oferit de 207) si pretul.Trebuie sa tineti cont si de o caracteristica/calitate a lui 207: este cochet, ceeace il face foarte apreciat de tineretul feminin.Alfel,fiabilitatea lui 207 nu sare mult.peste nivelul unei masini frantuzesti.PS. Diferenta putea sa fia refacuta de Golf in 1,5 zile.Foarte patimas. Dar daca in cele 1,5 zile diferenta devenea mai mare.Pentru orice eventualitate/reactie, eu am Toyota.
    0 0
  • bai de Raul (23.01.2008, 15:11)
    ce masina conduci ? tranvai sau trolebuz sau autobuz
    0 0
  • ordinea a fost influentata de pret
    Eu cred ca ordinea a fost influentata de pret: adica dintre cele 3 modele de pe podium castigator a fost cel mai ieftin. Pe locul 2 a iesit o masina sigura si solid ancorata in peisajul Europei de vest si anume Golf-ul, iar pe locul 3 a iesit masina in care s-au regasit cele mai mari schimbari in bine fata de modelul precedent: Focusul.
    0 0
  • bogdan
    golf
    207 nu merita locul intai.peugeot=dacia.Golful e cel mai tare si se comporta extraordinar in oras si are un interior imens.
    0 0
  • Se tine tare golfu daca are vanzari la fel cu una din clasa mica. Daca se mai punea si Jetta care e un golf sedan era peste 207 cu mult mai mult de 2500 :)!
    0 0
  • george
    laudati golf-ul degeaba ca s-a fumat demult
    0 0
  • Pardaillan
    Golf ? :)))
    Probabil se comporta bine golfu' in oras, dar 206-le se comporta foarte bine in campinatul mondial de raliuri. De fapt a dovedit-o! Eu zic cz nu pretul a influentat, ci raportul pret/calitate/performante.
    0 0
  • peugeot=dacia ????
    prietene...tu cred ca ai vazut de prea multe ori reclama la peugeot 206 (da da aia cu indienii,cu elefantul) de compari peugeot cu dacia. eu unul am un peugeot 207 de 2 luni si sunt extrem de multumit de el (si au trecut prin mainile mele si batrana dacie,opel astra,toyota corolla si opel vectra c)....
    0 0
  • the punisher
    peugeot=dacia???????????
    doua lucruri sunt infinite:universul si prostia omeneasca.
    0 0
  • ga.
    Ma mir ca vw mai exista in clasamente ! Cine draq mai ia asa ceva? Pejo e ceva adevarat , iar ala e un.... jeg.....neinsemnat.
    0 0
  • marius
    OPEL
    Cel mai tare din top este opel care are doua modele cu peste 400000 de unitati vandute.
    0 0
  • offtopic
    ba manu tu nu ai alta treaba? iesi si tu din casa la un suc cu o fata ceva..
    0 0
  • Peugeot-istul
    Ati condus 207 sau 308?
    Revin cu intrebarea dragii mei? Revin cu invitatia catre toti cei carcotasi care isi permit sa cumpere si altceva decat troleibuz sau berlina la mana a doua. Faceti un drive test si apoi scrieti.
    0 0
  • expertilor!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    LASATI-O BALTA FIECARE ISI APARA MASINA PREFERATA ASA CA NU ARE ROST
    0 0
  • clasamente
    catre toti "puristii"--nemtii (Golf) mentin aceasi calitate de fabricatie (nu conteaza europa de est,de vest) pe cind francezii fac intentionat aceasta deosebire la livrarea masinilor ; asa ca giditiva mai bine cind faceti o comparatie!
    0 0
  • adiford
    clasamente
    Am si eu un ford focus 1,8 tdci si sunt f.f.f. multumit iar inainte am avut mondeo aproape nu e nici o diferenta intre focusul nou si mondeo vechi nici de gabarit si nici ca motorizare ca sa nu mai spun de confort.A condus-o si prietenii si au ramas foarte impresionati de tot ce ofera focusul nou. Ps.,,PEJUUL'' LA BAIE masina frantuzeasca care se demodeaza dupa 2-3 ani[design] si GOLFUL care are garantia cam scurta pt. cat de fiabila se doreste a fi si cu un portbagaj in care nu incape nici tricicleta copilului.
    0 0
  • Merita si Kia Cee'd
    Merita si Kia Cee'd o atentie aprofundata pentru pret/dotari/performante motor/experienta condus ! Credeti-ma ca m-am plimbat mult cu noul Kia Cee'd si chiar merita !
    0 0
  • nu ne detasam de tendinta asta...
    ...de a face orice subiect prin divagatiile de la tehnic, argumente care sa se straduie a fi folositoare comunitatii din care facem parte.Nu exista un topic care sa nu fie manjit de un "gushter" frustrat. Si daca ar fi un pic de clasa, in ceea ce exprimam, ce mama lu' Hector s-ar intampla ?!Legat de subiect(ca sa vezi, si io am deviat !):Nu se poate compara VW Golf cu Peugeot 207 decat la vanzari, atat. Diferenta este prea mare, atat la clasa cat si tehnic.
    0 0
  • (nu conteaza europa de est,de vest).....BULLSHIT
    sa-mi spuna cineva un model vw care se mai fabrica in wolksburg...numai daca nu s-a mutat in slovenia sau mexic...lasati Golful 5 cu tehnica si clasa ca nu mai e din pacate Golful Golf...mai bine mi-as lua un Golf 4 SH decat 5ul...iar despre 207 are in baza 206 care nu degeaba s-a vandut in peste 6 mil de exemplare. Ia mergeti voi si intrebati la Pejo, cate 207 s-au intor cu probleme in timpul garantiei??? Eu personal am un Vw Polo si un Passat, dar numai sa-l felicit pot pe cel care alege 207...Inainte de a da cu parerea incercati eventual si un drive test!!!
    0 0
  • pentru fanii vw
    VW Passat - nu se gasesc piese, service-ul este ocupatDar ce te faci cand cumperi o masina cum e VW Passat ultimul model, careia ii cade pompa de motorina si .... piese nu gasesc. Si abia iesise din garantie, numai bine a cazut defectiunea acesteia. A fost greu de adus cu platforma la service, mai ales ca defectiunea s-a produs pe 1 Ianuarie, dar mai greu sa reusesti sa fortezi sa fie facuta constatarea, sa reusesti sa convingi sa se uite la ea, macar sa stii ce e nevoie. In fine, dureaza 1 saptaman, reusesti sa afli ca e pompa de motorina, nu se gaseste nimic pe stoc... de fapt nu se gaseste nicaieri in reteaua Volkswagen ceva pe stoc in acest sens. Totusi, ti se cere sa platesti un avans pentru comanda acesteia, dar nu exista nici macar o informatie despre cand va fi livrata. Astepti 3 saptamani... nimic. Porsche iti comunica din nou ca nu se stie nimic despre piesa, dupa ce ii cauti pe telefon , email si la sediul lor in mod repetat.Trimiti mesaj pe site-ul lor... nimic dupa 2 saptamani, niciun raspuns.Se implineste curand pe 2 Februarie o luna de cand masina e neclintita. Cine si-ar dori sa isi cumpere un VW Passat in acest caz? Tocmai vedem din nou reclame la TV cu modelul discutat, oare nu ii intereseaza decat sa vanda si atat? Daca tot au vanzari mari, de ce nu au grija sa asigure si service mai bun?Si te gandesti sa vinzi masina dupa aceasta poveste si sa iti iei un Audi Q7. .. Dar, vai, tot cei de la Porsche Romania vand aceasta marca.... si stim deja ce service au, nu?
    0 0
  • lion75
    fiabilitate 207
    Ceea ce nu stiti, este ca 207 este o masina care, in cei doi ani de zile (aproximativ) de cand se vine au aparut extrem de putine probleme tehnice si se spera ca 308 sa fie la fel de bine construita. Daca nu credeti intrebati posesorii sau intrati pe forumuri de specialitate.Cu bine,
    0 0
  • Hm....
    mai baieti..multi dintre voi nu au lucrat niciodata la un peugeot sa vada cum se lucreaza si cat de uosr se lucreaza..is de 2 lei cam ca si loganurile.Cat despre glofuri..se vede ca neamtul gandeste cu capul nu cu picioarele ca si francezul..pt cei carora nu le place golful sa isi cumpere 307 care anul trecut a luat morcovul de aur pt cea mai problematica(dpdv tehnic) masina..asa ca mai studiati...
    0 0
  • peugeot
    Sa sti ca ai dreptate sunt masini cu prb tehnice foarte multe o spun din propria experienta am un pg de opt luni si am avut numai probleme ex:injector ars,senzor termocupla ars,unghi de fuga dereglat,pierde ulei pe la servodirectie,tacane motoru.Fratilor sunt doar frumoase dar fiabile! vai da mama lor,feritiva cat puteti ca de nu veti pati ca mine
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru