Chevrolet Aveo va primi o versiune sportivă, cu motor turbo

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 10.10.2011
Aveo va oferi publicului european o versiune sportivă, pusă în mişcare de motorul 1.4 turbo regăsit pe Opel Astra. Anul viitor, Aveo va primi şi o cutie automată.

Chevrolet mizează mult pe ofensiva modelelor sale în Europa. Gama constructorului din Detroit este deja una bogată, însă planurile de lărgire nu se opresc aici. Sub-compactul americanilor, proaspăt lansatul Aveo, se pregăteşte să ofere publicului european şi o versiune mai sportivă. Din păcate pentru fanii mărcii, ea nu va purta indicativul SS, cunoscut deja după fratele mai mare Camaro. Va fi vorba doar despre un Aveo ceva mai potent, pus în mişcare de un motor turbo.

John Buttermore, responsabilul departamentului de dezvoltare, a declarat că sub capota mezinului îşi va face loc propulsorul 1.4 turbo de pe actualul Opel Astra. Debutul său este aşteptat în 2013. Întrebat dacă vom vedea un Aveo SS, Buttermore a declarat: "Am avea nevoie de mult mai mult aer prin acel motor pentru a-i putea aplica eticheta SS. Această versiune nu este luată în considerare. Avem alte opţiuni sportive în plan."

Acelaşi Buttermore a declarat că inginerii General Motors pregătesc introducerea unei cutii automate pentru Aveo.

Este vorba despre una cu şase trepte, programată să intre în producţia de serie la începutul lui 2012. Deşi poate părea o decizie tardivă, Buttermore suţine că ea era original prevăzută pentru 2013, deci este un pas înainte.

via | wardsauto

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru