Chevrolet Volt, investigat oficial de NHTSA

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 29.11.2011
NHTSA a demarat o anchetă formală în privinţa lui Chevrolet Volt. Între timp, GM le oferă maşini de împrumut posesorilor de Volt care se tem că ar putea avea probleme în caz de accident.

Chevrolet Volt este investigat în mod formal de cei de la NHTSA în privinţa riscului de incidendiu în urma unui accident. Totul a început în luna mai, când un Volt a fost testat de NHTSA şi a luat foc în parcarea instituţiei, la trei luni de la crashtest. Cauza a fost un circuit de răcire fisurat în interiorul acumulatorului, care a dus la o nouă investigaţie, demarată săptămâna trecută. Cei de la General Motors susţin că Volt este o maşină sigură, cu cinci stele de siguranţă, care nu prezintă probleme pentru utilizatori. Până la finalizarea anchetei, cei de la GM le oferă clienţilor care deţin Volt-uri vehicule de împrumut, în caz că se tem că ar putea păţi ceva la bordul lui Volt.

În timpul testelor realizate de NHTSA, anchetatorii au descoperit că bateria lui Volt poate să emită scântei şi să scoată fum dacă este avariată şi este rotită cu 180 de grade. Cei de la GM insistă că este vorba despre o evaluare preliminară şi că nu aceasta este concluzia anchetei.

Inginerii consorţiului american lucrează deja la o baterie îmbunătăţită, în caz că există probleme la unitatea actuală. Investigaţia americanilor a relevat faptul că este aproape imposibil ca accidentul simulat de NHTSA să aibă loc în realitate, fiind vorba de condiţii severe.

"Lucrăm cu cei de la NHTSA pentru a înţelege care sunt riscurile şi cum pot fi evitate în viitor. Nu este o problemă doar a lui Volt. Deja lucrăm la un vehicul electric alături de Societatea Inginerilor Auto şi alte companii din industrie pentru a răspunde la aceste probleme, cum este un protocol de dezactivare a bateriilor după un accident grav.", a declarat Mary Barra, vicepreşedinte al departamentului Global de Dezvoltare a Produselor de la General Motors.

Via | WorldCarFans

Comentarii (5)

  • asta e mana celor care produc cartoful leaf bleah =)))))
    7 15
  • multa prostie in capul copiilor astia...
    12 0
  • sa fim realisti
    Nissan Leaf a fost clasificata ca fiind cea mai eficienta compacta din SUA si a primit cele mai importante premii din industia auto. Degeaba va scremeti voi sa aruncati cu noroi in japonezi, pt ca cei care conteaza in industria auto, pun Nissan Leaf pe primul loc intre electrice. N-am nimic cu Volt (poate doar cu marketingul mincinos), dar nici n-ar trebui mentionat in acelasi context cu Nissan Leaf.
    10 2
  • Ard in flacari
    @haha
    daaaaaaa... sabotaj ! conspiratie!!! sariti !!!
    9 1
  • general motors
    Nu de putine ori GM se batea cu pumnul in piept ca masinile sunt sigure si lumea crapa la greu in accidente, vezi anii 50-60 cand a fost marele scandal in USA legat de securitatea auto.

    Ceva similar se intampla acum, "Garantam noi ca sunt sigure, pana luati foc si muriti"
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru