Citroen DS3 Cabrio, potenţial rival pentru Mini Cabrio

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 29.06.2010
Citroen DS3 ar putea să îşi extindă gama europeană cu un nou derivat. Este vorba despre o variantă decapotabilă, pregătită să concureze cu Mini Cabrio.

Citroen va încerca să profite la maxim de pe urma investiţiilor făcute în noua gamă DS şi va miza totul pe satisfacerea clienţilor din segmentul premium. Pentru asta, francezii vor avea nevoie de o ofertă variată, nu doar de actualul DS3, drept pentru care o variantă decapotabilă a hatchback-ului este deja luată în considerare.

Destinat să se bată cu actualul Mini Cabrio, un viitor Citroen DS3 decapotabil ar urma să adopte un acoperiş retractabil din pânză, o soluţie mult mai ieftină şi mult mai comodă. Gama de motorizări va fi identică cu cea a coupe-ului, subcompactul urmând să adopte trei unităţi pe benzină şi două dieseluri. Versiunea de top va oferi 150 de cai putere şi 240 de Nm, însă performanţele sale vor fi ceva mai slabe decât ale variantei cu acoperiş fix, din cauza masei totale mai mari.

Deşi nu a comentat până acum speculaţiile apărute în presă, Citroen a negat cu ceva timp în urmă o variantă decapotabilă a versiunii de performanţă DS3 Racing.

Un viitor Citroen DS3 Cabrio va debuta nu mai devreme de 2012 şi va fi mai scump decât fratele său coupe, preţul de pornire urmând să fie cu aproximativ 3000 de euro mai mare.

via | whatcar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru