Conceptul Ford Start va da naştere viitorului Ka

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 18.10.2010
Noua generaţie a modelului Ford Ka va avea la bază conceptul Start, prezentat anul acesta la Beijing. Modelul urban va introduce şi motorul EcoBoost de 1.0 litri.

Esential

120 de cai putere ar urma să dezvolte motorul 1.0 Euroboost, programat să debuteze în anii următori.

Ford a prezentat anul acesta la Salonul Auto de la Beijing conceptul Start, un vehicul urban cu o linie de design diferită de actuala filosofie "kinetic". Se pare că divizia europeană a constructorului american a intenţionat să prefigureze viitoarea generaţie a modelului Ford Ka, aşteptat să îşi facă apariţia pe piaţă la mijlocul anului 2014.

Prezentat iniţial ca o soluţie de mobilitate pentru ţările emergente, conceptul Start a fost desenat de studioul de creaţie Ford din California. Văzut ca un produs global, asemenea celorlalte modele noi din gama Ford, viitorul Ka va debuta mai întâi pe pieţele din China, India şi America Latină, lansarea europeană urmând să fie programată ceva mai târziu.

Odată cu noua generaţie Ka, publicul va face cunoştinţă şi cu propulsorul Ecoboost, de 1.0 litri turbo, cu trei cilindri, echipat cu injecţie directă şi sistem start-stop. Versiunea de serie a motorului economic îşi va face loc şi pe fraţii mai mari ai lui Ka, printre care Fiesta, Focus şi C-Max.

Pe reprezentanţii segmentului compact motorul va fi capabil să livreze chiar şi 120 de cai putere.

via | autoblog

Comentarii (3)

  • O Tampenie
    Ca orice motor in trei cilindri in patru timpi,este sortit esecului.Moda,moda dar nu si prostie.
    5 2
  • chryss
    flavius...
    ...moda, moda...prostul...prost...
    1 5
  • copie
    cred ca s-au dupa Audi A1
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru