Conceptul viitorului Mercedes A-Klasse debutează la Shanghai

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 07.04.2011
Anul 2012 va marca debutul în producţie al unui model inspirat din conceptul A prezentat de Mercedes-Benz la Salonul Auto de la Shanghai. Conceptul arată promiţător şi prefigurează un model cu un aspect deosebit.

Cei de la Mercedes-Benz vor prezenta la Salonul Auto de la Shanghai conceptul care prefigurează viitorul A-Klasse. Modelul se numeşte Concept A şi vrea să devină un rival sportiv şi de calitate al lui Audi A3 şi BMW Seria 1. Debutul pe piaţă al versiunii de serie va avea loc în 2012, iar dacă acesta va păstra o parte din trăsăturile estetice ale conceptului, vorbim deja de un succes în materie de estetică. Noua linie de design a celor de la Mercedes-Benz a început să-şi arate frumuseţea, iar acest concept este unul dintre modelele promiţătoare realizate în baza limbajului de design introdus odată cu Fascination Concept.

Diferenţa principală dintre concept şi versiunea de serie este la nivelul plafonului, care va fi ceva mai înalt şi va avea o trapă panoramică din sticlă de dimensiuni mari. Sub caroserie se va ascunde noua platformă MFA, dedicată doar pentru modelele Mercedes-Benz, care va avea o suspensie spate multilink şi o suspensie faţă independentă.

Nu există încă informaţii despre motorizări, dar sunt şanse mari ca acestea să fie dezvoltate de Mercedes-Benz şi produse de partenerii de alianţă de la Renault pentru a reduce costurile. Există totuşi un motor confirmat – o unitate otto de 2.0 litri, supraalimentată cu o turbină, care furnizează 204 CP şi vine cu o transmisie cu doublu-ambreiaj şi şapte trepte. În ceea ce priveşte diesel-urile, acestea vor oferi între 130 şi 180 dintr-o unitate de 2.2 litri. În plus, există posibilitatea dezvoltării unei versiuni AMG, echipate cu un motor 2.0 turbo de 320 CP.

Interiorul acestui model este un alt element interesant, accentul fiind pus pe calitate. Cei de la Mercedes-Benz spun că toate materialele plastice şi ornamentele sunt preluate de la C-Klasse, ceea ce reprezintă o avansare semnificativă în calitate – dar acest lucru este valabil doar dacă vorbim despre versiunea facelift a generaţiei W204. Tema interiorului este reprezentată de cadrane iluminate central şi fante de aer cu aceeaşi formă, despre care nemţii de la Mercedes-Benz spun că sunt inspirate din ideea unui motor cu reacţie.

Via | Autocar

Comentarii (6)

  • da
    Se poate ceva mai frumos oare....?
    14 2
  • Superb!!!
    Sper ca varianta de serie sa pastreze cat mai mult din acest concept!
    13 0
  • Japonezii intră în Mercedes...
    Această variantă aduce a iz japonez... poate ceva şi de la KIA.. Oricum, nu zic că's urîte modelele lor (nipone, koreene), însă acest model nu are look de Mercedes, în plus nu e nimic nou în acest model. A rămas doar nasul de Mercedes...
    5 15
  • cat de simplu si frumos poate sa fie interioru........
    putem numi acest concept......coupe-hatch
    portierele nau rame la geamuri
    spoilerele sunt direct preluate(cu tupeu) de pe AUDI RS
    spoileru fata aduce aminte de RS3 si cel din spate aduce clar cu RS5
    sau poate ma insel.......
    3 11
  • A Concept
    Arata foarte bine acest concept. Daca vor pastra macar 80% din el va fi cu siguranta cea mai aspectoasa masina din segment, mai ales ca nici Seria 1 si nici actualul A3 (pe care sper sa-l schimbe odata pt ca este foarte imbatranit) nu au un design prea reusit.

    P.S.: Linia de design cu tenta puternic asiatica a inceput odata cu S-Class. Din pct meu de vedere pe A se potriveste, insa pe S... fiecare cu gusturile sale.
    3 5
  • Un lucru este sigur - noul A va intra in segmentul ocupat acum de seria 1 si restul. Cum va arata masina de serie ... diferit de asta, cu siguranta (poate vor pastra din linii, dar multe dintre extravagantele acestui concept vor disparea)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru