Dacia va lansa un model electric cand bateriile vor fi ieftine

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 16.09.2009
Directorul regiunii Euromed de la Renault a dezvaluit faptul ca Dacia va crea un model electric atunci cand pretul acumulatorilor va fi extrem de scazut.

Jacques Chauvet, director regiunea Euromed la Renault, a anuntat in cadrul unui interviu pentru Hotnews.ro posibilitatea lansarii unui model electric de catre cei de la Dacia. Mai exact, constructorul roman de automobile va introduce un asemenea model in gama doar atunci cand tehnologiile de productie ale vehiculelor electrice vor fi extrem de ieftine. Costurile tehnologiei electrice nu i-au impiedicat pe cei de la Renault sa mearga mai departe cu dezvoltarea modelelor electrice, iar producatorul francez este in discutii cu administratia locala a unui mare oras din tara noastra pentru testarea unei flote de vehicule electrice.

Renault a semnat 30 de parteneriate pentru testarea vehiculelor electrice, iar francezii declara ca sunt deschisi si in privinta unei colaborari cu romanii. Jacques Chauvet a declarat ca Renault discuta cu oficialii unui mare oras din Romania in legatura cu un program de testare a 100 de vehicule electrice. Daca testele vor avea succes, programul va fi extins, iar Renault va crea o retea de incarcare.

Chauvet a subliniat faptul ca 80% dintre soferii europeni fac sub 60 de kilometri pe zi, iar o autonomie de 160 de kilometri la o incarcare completa este suficienta pentru utilizarea zilnica.

Directorul regiunii Euromed de la Renault a confirmat faptul ca Dacia nu va produce un vehicul de clasa mini si a explicat in amanunt si motivatia acestei decizii. Dacia are succes in clasa compacta si in clasa sub-compacta gratie faptului ca modelele sale ofera mult spatiu. Un Sandero este mai spatios decat un Renault Clio, lucru important pentru multi dintre clientii modelului roman. Costurile de productie ale modelelor Dacia sunt mai scazute decat cele are modelelor Renault deoarece aceastea au mult mai putine componente, ceea ce usureaza procesul de asamblare. Un model Dacia are circa 1.500 de componente, pe cand un Renault Megane are in jur de 6.000 de componente.

Via | Hotnews | Foto: Hotnews

Comentarii (13)

  • Prevad un nou model
    Dacia 777 - Made in china.
    10 13
  • mi-ai citit gandurile :))


    evident ca o sa avem dacia e-Logan in viitor ... in viiiiitttoooorrrr depaaaarteeeee :))
    6 11
  • exista deja cu bateriile deasupra...vedeti cateva stiri mai jos
    0 11
  • Carlos
    " In prezent suntem in discutii cu un oras mare din Romania pentru testarea a 100 de vehicule electrice. Daca va fi de succes il vom extinde si se va crea si o retea de incarcare. Nu trebuie uitat ca 80% din soferii europeni fac sub 60 km pe zi, iar o autonomie de 160 km la vehiculul electric e suficienta. Noaptea il poti lasa la incarcat sau printr-un sistem de incarcare rapida bateria ajunge sa fie 80% plina in 20 de minute." - Jacques Chauvet (Sursa:HotNews.ro)
    10 0
  • NeoGalaxy
    Prostii, sa monteze niste baterii Duracel si gata modelul de oras, Dacia Duracel, "Power to go beyond the dream", batteries not included, stops and stupid Bucharest orientation system to be upgraded in the future.
    5 9
  • Ce dume de cizma ! Sunteti la fel de amuzanti ca niste birocrati cu liceul la seral... Dacia e un succes, nu are legatura cu mediocritatea voastra !
    12 2
  • totusi
    Dacia este un succes DOAR pentru ca e ieftina. Atat!
    4 9
  • Carlos
    @Castravetele
    Pai cred si eu ... la mintea ta odihnita poti face cel mult o asociere: Dacia - masina accesibila... ok, ieftina ( "accesibilitate" e un cuvant mult prea sofisticat pt tine)... dar Dacia e mai mult de atat... Dacia produce masini robuste si cu o fiabilitate recunoscuta pe 4 continente.
    In Franta, Germania, Belgia, clientela tine foarte mult la aspectul asta, de aceea Dacia a avut intrare, iar masinile chinezesti NU.
    Asa ca ce explicatie mai ramane ? Va spun eu: SNOBISMUL ! -
    o "calitate'" apreciata doar in Romania.
    10 3
  • Autogreen
    Dacia ne da sa mancam
    Dacia ne da sa mancam noua tuturor, fara uzina de la Pitesti fiecare roman ar saraci putin. In lume fiecare popor isi cumpara produsele proprii: Japonezii sa nu auda de masinile nemtesti, francezii cumpara masinile lor iar rusii deja au comenzii imense pentru avioanele Sukhoi 100 Superjet.
    2 1
  • @carlos
    acuma una e sa spui ca masina hraneste romania, ceea ce este absolut adevarat, dar pana a jigni pe cineva fara motiv.... Habar nu ai cine sunt, cate stiu, nici macar ce am condus, dar cu toata modestia tind sa cred ca esti mult sub media IQ. Comentariul meu poate nu a fost suficient de comprehensiv pentru tine, dar orice sintagma mai complexa ti-ar scurtcircuita si cele mai elementare functii cognitive. Habar nu ai de masini, sau pur si simplu esti subiectiv. Dacia este un succes doar pntru ca e ieftina. Nimic mai mult! Calitate - pauza. Motorizari - pauza. Absolut orice altceva - pauza. Dar pretul mic compenseaza pentru toate astea. Daca mintea ta frustrata intelege doar ce vrea, e altceva. Eu subliniam motivul succesului Dacia, motiv pentru care o solutie electrica nu ar fi echitabila. Am auzit ca acuma sunt obligatorii 10 clase, asa ca inapoi la scoala cu tine! Ca de mai mult nu te vad in stare.
    1 6
  • Stiffy
    @Castravetele
    bai castravete ... lasa'ne cu expresiile astea de Vacanta Mare cand are Garcea cate o sclipire si dute tu la scoala, ca probabil nu ai decat vreo 7 clase si la anul te asteapta examenul de Incapacitate ... iar despre Dacia ... hmmm ... au un spatiu destul de mare, consuma relativ putin ... si din cate am vazut ... poti sa pui pe ea greutate pana crapa puntea spate ... numai bine si lasa dictionarul ca nu te prinde ... mai bine incearca ... ABECEDARUL !!! :P

    PS: ca sa nu te simti jignit sunt posesor Audi si apoi ... DACIA :D :))
    6 1
  • @stiffy
    Intr-adevar, Dacie este un succes doar pentru ca e ieftina, pentru ca la calitate... e varza rau!
    1 6
  • Carlos
    @Castravetele aka jimmy
    Ce caraghios poti fi ba baiatule cand te scremi cu formule cautate in dex :)) Parca esti un personaj desprins din Caragiale, sa mor de nu-i asa! Oricum, nu vei intelege niciodata ideea sub care s-a construit gama Dacia. Prostia nu are vindecare.
    Putin ma intereseaza pe mine ca 'hraneste Romania'. Ideea este ca avem masini FIABILE ! Asta e cel mai important.
    Dupa principiul un client linistit e un client multumit, Dacia are garantie standard 3 ani sau 100.000km, dar poate merge la optional pana la 5 ani sau 120.000km.
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru