Daimler va produce Smart-uri electrice in parteneriat cu Tesla

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 14.01.2009
Tesla si Daimler au dezvaluit publicului parteneriatul semnat in 2007 privind construirea unui Smart electric.

Damiler a semnat in 2007 un contract cu Tesla pentru fabricarea a 1.000 trenuri de rulare electrice care vor fi folosite pe Smart. Desi cele doua companii au dezvaluit publicului parteneriatul lor abia acum, dar asta nu a impiedicat dezvoltarea tehnologiei din spatele vehiculelor electrice. Daimler a decis ca Tesla este compania cea mai potrivita pentru a colabora, datorita experientei capatate in urma productiei modelului Roadster.

Daca parteneriatul dintre cele doua companii va fi prelungit, Smart-urile electrice vor fi produse in continuare pentru a fi testate in programe pilot. Daimler a derulat in decursul anului 2008 un proiect pilot pentru a observa felul in care vehiculele electrice sunt folosite si cand de profitabila este inchirierea acestora. Modelul care a beneficiat de acest parteneriat este Smart ForTwo, care a primit un motor electric de 40 CP, alimentat de o baterie cu sulfat de nichel. Acest model poate sa parcurga pana la 115 kilometri cu o singura incarcare. Consumul este de 12kwh pe 100 kilometri, iar modelul accelereaza de la 0 la 60 km/h in 5.7 secunde.

Oficialii Daimler au declarat in 2008 la Salonul Auto de la Detroit ca vor incepe productia lui Smart ForTwo electric la sfarsitul lui 2008.

Cele 1000 de Smart-uri electrice vor fi comercializate pentru 50.000 dolari bucata, dar piata pe care vor fi vandute nu a fost anuntata. Compania germana ia in considerare introducerea modelului pe piata americana, si a demarat un studiu de fezabilitate in acest sens.

Via | MotorAuthority

Comentarii (1)

  • costin
    SMART FORTWO NOU
    LA NUMAI 9000 EURO... INTRA LA ANUNTURI AUTOMARKET
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru