Designerul lui Seria 7 se întoarce la BMW

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 16.12.2010
Karim Habib, designerul lui BMW Seria 7 şi Concept CS, se va întoarce în cadrul companiei bavareze după doi ani la Mercedes-Benz.

Designerul lui BMW Seria 7 F01 se va întoarce la marca alături de care şi-a petrecut cea mai mare parte din carieră. Primii zece ani din cariera sa de designer au fost petrecuţi alături de cei de la BMW, unde Karim Habib a desenat, printre altele Conceptul CS şi Seria 7 F01. Desenele sale au fost extrem de apreciate atât de fanii BMW, cât şi de clienţii şi directorii mărcii bavareze. Ulterior, acesta a decis să părăsească marca din Munchen în favoarea celor de la Mercedes-Benz.

Habib a petrecut doar doi ani la Mercedes-Benz, unde a lucrat la studioul de design avansat. În urmă cu un an, Chris Bangle, un alt designer emblematic al mărcii BMW, a decis să părăsească compania bavareză pentru a urma destinul propriei sale companii de design alternativ, care nu are legătură cu automobilele. Deşi puriştii BMW au dispreţuit creaţiile lui Bangle, acestea s-au vândut mai bine decât generaţiile pe care le-au înlocuit, iar multe dintre modelele realizate de Bangle au devenit apreciate ulterior pentru aspectul lor.

Karim Habib a fost designerul responsabil de exteriorul lui Seria 7, adică partea pe care o vor aprecia cele mai multe persoane care vor vedea acest model.

Interiorul a fost reponsabilitatea unei echipe diferite, dar acela este judecat în principal de clienţi şi de potenţialii clienţi ai mărcii, în timp ce design-ul exterior este judecat în fiecare zi, adesea la nivel de subconştient, de fiecare persoană care vede exemplarul de producţie pe stradă. Habib nu a realizat un proiect de la zero în cadrul Mercedes-Benz şi nu a apucat să îşi pună amprenta pe linia de design a companiei.

Via | AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (4)

  • Hahah !
    Asta ori a fost trimis ca spion ori e mercenar...
    24 4
  • Pai parca Bangle era un robot trimis de Mercedes din viitor sa distruga BMW:)
    20 4
  • "designerul seriei 7" parca suna ceva mai aproape de limba romana decat "designerul lui seria 7", nu-i asa Sbastiane?
    12 0
  • Cristi-Tg.Mures
    Un tradator! Credea ca-l fac director acolo?! Acuma se intoarce cu coada-ntre picioare.Rusine,se vede ca nu uibea marca numai...euroii
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru