Detalii noi despre viitorul BMW Seria 5

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 10.12.2008
Noua generatie BMW Seria 5 se pregateste de debut in 2010, modelul urmand sa creasca in dimensiuni dar sa scada in masa.

Desi mai sunt doi ani pana cand BMW va inlocui actuala generatie a modelului Seria 5, noi detalii despre urmasul modelului bavarez incep sa iasa la iveala.

Botezat cu numele de cod F10, noul Seria 5 va impartasi aceeasi platforma cu actualul Seria 7 si viitorul Seria 6 si va continua filosofia de design inaugurata de conceptul CS.

Noua generatie va creste in dimensiuni cu cativa centimetri insa bavarezii se vor stradui sa mentina o masa totala cat mai redusa prin folosirea unor panouri din aluminiu la nivelul acoperisului, bosajelor si a celorlalte componente importante ale caroseriei. Ampatamentul va creste si el cu cativa centimetri in timp ce amortizoarele McPherson vor fi inlocuite de o suspensie nou.

Gama de motorizari va primi noi membri, BMW urmand sa introduca versiuni supraalimentate, mai potente. Sub capota modelului se va afla un propulsor bi-turbo de 3.0 litri cu sase cilindri in linie, pentru versiunea 540i, un motor V8 de 4.4 litri bi-turbo regasit pe versiunea 550i si probabil un alt V8 bi-turbo mult mai puternic, pentru versiunea de performanta M5, care va renunta astfel la actualul V10.

BMW nu va neglija nici clientii care sunt interesati de un consum si o rata a emisiilor foarte scazute, drept pentru care va introduce probabil si o serie de versiuni hibride, testate deja pe piata cu ajutorul actualelor Seria 7 si X6.

Nivelul de echipare va fi foarte generos, lista de dotari urmand sa includa aceleasi gadget-uri si sisteme regasite pe noul Seria 7.

via | WorldCarFans

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru