EDAG prezinta conceptul viitorului: Light Car

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 21.01.2009
Salonul Auto de la Geneva va marca debutul unui concept mai putin obisnuit, care va impresiona prin abundenta inovatiilor pe care le va promova.

Desi mai este aproape o luna pana la Salonul Auto de la Geneva, primele premiere incep sa isi faca deja aparitia. Astazi compania Edag a dezvaluit conceptul sau pentru salonul elvetian, botezat Light Car - Open Source.

Conceptul reprezinta viziunea EDAG asupra unui autovehicul ecologic al viitorului care utilizeaza fibra bazaltica. Materialul compozit este o inovatie in lumea automobilelor fiind reciclabil 100%, usor si stabil, furnizat de compania ASA.TEC.

Conceptul este propulsat de un sistem de motoare electrice, pozitionate in fiecare roata, alimentate de un set de baterii care ofera o autonomie de pana la 150 de kilometri.

Interiorul gandit de EDAG va impresiona cu siguranta publicul de la Geneva, pentru ca a fost gandit in asa fel incat sa poata fi adaptat oricarui tip de sofer. Pasagerii isi pot alege pana si locul in care vor fi pozitionate prizele de ventilatie ale sistemului de aer conditionat. De asemenea, toate celelalte elemente ale plansei de bord pot fi reorganizate.

Un alt element care va face deliciul publicului amator de noi gadget-uri va fi hayonul capabil sa proiecteze mesaje pentru soferii care circula din spate. Iluminarea exterioara si interioara se va face cu ajutorul luminilor LED a caror culoare poate fi de asemenea personalizata.

via | Worldcarfans

Comentarii (2)

  • sunshine64sm
    Conceptul viitorului
    _Libertatea oferită prin însăşi conceptul de "conceptul viitorului", permite ca imaginaţia proiectantului să zburde liber prin nori, liberă de forţele de gravitaţie şi financiare, astfel că inevitabil, la coborîrea pe pamînt, durerile de cap se fac resimţite pe deplin, anulînd în cea mai mare parte un vis frumos. Rămîne doar o plăcută aromă, suavă, care se doreşte aşezată pe hîrtie, de cele mai multe ori surprinzînd pe cei din jur prin cavasi-imposibilitatea unei materializări concrete a “conceptului”.
    _Dar pentru că aceste concepte sînt proiectate pentru viitor, se poate invoca scuza că aceste “concepţii” nu se pot realiza cu tehnologia din ziua de azi. Varianta subtilă, care se strecoară subtil printre rînduri, este că de fapt mintea majorităţii oamenilor este prea îngustă de a percepe sutilităţile acestor “concepte ale viitorului”.
    _Şi este perfect de înţeles, atît timp cît cei mai mulţi se gîndesc totuşi la aspectul material al acestor concepte, preţ, utilitatea, piese de schimb, tipul combustibilului şi consum, dar şi posibilităţile de a putea fi reparată, un tipic fiind zgîrieturile (mai mult sau mi puţin intenţionate) sau chiar si un cui in cauciucuri.
    _Aceste concepte sînt frumoase într-o lume în care nu se fură (!!!), sau se fură dar nu maşini de concept, într-o lume în care maşinile nu omoară oameni pe trecerile de pietoni, o lume în care oamenii se respectă unii pe alţii, o lume în care... ufff, iarăşi m-am urcat la nori...
    _Este foarte posibi ca fibrele de bazalt să fie o alternativă mai convenabilă pentru fibra de carbon, propunerea pentru propulsia electrică fiind o îmbunătăţire maroră a “conceptelor viitorului”.
    0 0
  • Andrasa
    MASINA New World order
    BUna, mai degraba aceasta masina seamana cu un autovehicul din care cei Bogati ii vor privi cu sila , nepasare si indiferenta pe cei acei sclavi moderni care vor munci ca niste roboti pentru a face aceasta lume si mai plina de concepte fantastice de care se vor bucura tot patura din varful piramidei,l asta daca nu aflam pe viitor ca aceasta masina va costa 5.000 eur si restul va fi subventionat de guverne pentru a proteja natura :)).

    Deci eu mai degraba ma concentrez sa nu simt Criza Financiara, incerc sa ma pastrez liber, incerc sa nu accept sa umblu cu chipuri pe cartea de identitate , permis sau chiar sub piele (pe viitor), incerc sa caut o masina raport calitate/pret excelenta si nu vise desarte, incerc sa respir aer curat cat se mai poate (desi e destul de poluat deja), intr-un cuvant sunt llucruri mult mai importante decat aceste concepte..lumea arde si altii povestesc de concepte
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru