EuroNCAP: Jeep Compass dezamăgeşte cu doar 2 stele. Honda Civic impresionează

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 22.02.2012
Jeep Compass a primit doar două stele la testele de siguranţă EuroNCAP. În aceeaşi sesiune de teste, noul Honda Civic a primit cinci stele de siguranţă.

EuroNCAP a publicat rezultatele primei sesiuni de teste din 2012, efectuate conform noii proceduri de notare. În baza acestei proceduri, va fi mai dificil pentru un model să obţină cinci stele de siguranţă la nivel total, deoarece acesta trebuie să atingă un punctaj general de cel puţin 80 de procente, fără a obţine mai puţin de 80 de procente pentru protecţia adulţilor, 75 procente pentru protecţia copiiilor, 60 procente pentru protecţia pietonilor şi 60 de procente pentru sistemele de asistenţă de siguranţă. Organismul independent a testat doar două modele noi – Honda Civic şi Jeep Compass. În timp ce a noua generaţie a lui Civic a avut un rezultat care i-a impresionat pe cei de la EuroNCAP, Compass a obţinut doar două stele de siguranţă.

2 stele pentru Jeep Compass

Jeep Compass a dezamăgit la testele EuroNCAP în cadrul mai multor categorii. Modelul american a fost testat cu un set de airbag-uri laterale pentru torace oferite opţional, dar acestea n-au reuşit să îmbunătăţească punctajul modelului per ansamblu.

Cel mai dezamăgitor test a fost cel de impact lateral cu un stâlp, unde modelul a oferit un nivel slab de protecţie. La nivelul protecţiei pietonilor, Compass a primit doar 23 procente din totalul punctelor disponibile.

5 stele pentru Honda Civic

Honda Civic a primit punctajul maxim la testele EuroNCAP din 2012, totalizând cinci stele de siguranţă. Modelul a obţinut un procent mare din numărul de puncte disponibile la toate categoriile testate şi s-a remarcat la capitolul ”Safety Assist” cu sistemul opţional Honda Collision Mitigation Brake System. Respectivul sistem a fost premiat de EuroNCAP Advanced în 2010.

 

Jeep Compass

Honda Civic

Via | EuroNCAP

Comentarii (10)

  • Intotdeauna Honda a impresionat!
    26 10
  • personal cred ca orice test din orice domeniu are si o doza de relativitate.deci nu vreau sa contest nimic,aici ,dar totusi se moare la greu,si in bolizi de n-spe stele....deci ar tre facute teste avand in vedere niste criterii...adica eu zic ca ai sanse sa mori mai degraba intr-un AMG decat intr-o....lada niva
    6 26
  • @ Automarket
    Actiunile Peugeot au explodat azi la bursa dupa anuntul unui foarte probabil parteneriat cu GM
    Azi dupa 2 ore de la deschiderea bursei de la Paris actiunile Peugeot ( PSA ) crescusera cu peste 12 % ( http://www.bloomberg.com/quote/UG:FP ) . Aceasta crestere fulminanta se datoreaza unei stiri publicate de La Tribune in care se vorbeste despre un parteneriat foarte strans cu GM, posibil printr-un schimb de actiuni ( http://www.latribune.fr/entreprises-finance/industrie/automobile/20120221trib000684192/psa-et-general-motors-negocient-leurs-fiancailles.html ) .
    13 2
  • @ ian
    sper ca e o gluma ce ai scris mai sus. Normal ca se moare pentru sunt altele vitezele decat cele la care testeaza ncap. Dar sa afirmi ca mori mai degraba intr-un amg decat intr-o lada niva e cel putin deplasat.
    8 0
  • BaditzaEx
    =))LOL
    unde sunt latratorii care radeau de punctajul obtinut de Duster ?!
    13 2
  • Jeep vs Dacia
    @BaditzaEX. Pai cine a ras de Duster? :-). Eu oricum intre Jeep compass si Dacia Duster, as alege Duster. Iar diferenta de bani ramasa as folosi-o pt o investitie ceva...Articolul de mai sus imi da inca un motiv sa aleg Dacia...
    15 3
  • ani[I]aL_2008
    DUSTER RULZ ALL THE WAY!
    Acum sa-i auzim/vedem pe cei ce "dadeau" in Duster-ul autohton dupa publicarea rezultatelor NCAP!

    La bani mai putini( iti iei chiar 2 Dustere cu banii de un Jeep) si la dotari care nu-ti vor da batai de cap pe perioada exploatarii ( plastice ieftine-care nu se zgarie asa usor, lipsa unor dotari care dau mari batai de cap pe partea electrica la producatori consacrati, intretinere, asigurari , impozite mai mici)

    Dacia Duster e CAMPION la clasa sa.

    Parerea mea.


    Mult succes in continuare celor de la Dacia -Renault !
    7 1
  • duster
    Dusterul e campion la carat PEPENI si CARTOFI. Plasticul ala lucios se zgarie extrem de usor. N-are nici macar 1 punct forte aceasta masina. Poate punctul ei forte este pretul... Iar EURONCAP este considerat de mine peste 50% MARKETING.
    2 10
  • Unde-i, ma, Zarnesteanu, sa se scalambaie-n cuvinte stalcite despre Honda? Prin ce cotlon te-ai ascuns de oprobriul public, tovarase? Sau mai clocesti o inventie de genul " a dat Honda spaga la Euro-NFREZA?
    4 0
  • ani[I]aL_2008
    DUSTER RULZ ALL THE WAY!
    Da prietene "zack"! Este si va fi in continuare. Aaaa, ca lumea cara pepeni si cartofi o fi vreo rusine, ce sa zic. Probabil ca viata intreaga ai petrecut-o in puf si-n pene, nu ai pus piciorul pe drumurile de la tara, ce sa mai zic de cules cartofi sau pepeni. De "Pareristi" de astia e plina Romania! DACIA a dovedit ca este o marca fiabila , cu un raport calitate-pret-intretinere foarte bun, altfel nu-mi explic de ce occidentalii stau la coada sa o cumpere.
    Probabil ca , daca am avea bani, cu totii ne-am lafai numai in Bentley, Q7, X6, si Brabusuri. Problema este ca lumea mai si munceste in tara asta nenorocita, si , din pacate nu multi muncesc pe mii si sute de mii de euroi.
    Urmareste anunturile de masini scoase la vanzare, fa o selectie raportandu-te la pret si vezi ce rezultate iti apar! ;) Foarte multi au investit in masini foarte scumpe, pe care acum le vand , ca-i criza. Iti suna cunoscut!? O masina trebuie sa o mai alimentezi din cand in cand, sa-i mai faci o revizie,, o asigurare, etc.
    Mult succes in continuare celor de la Dacia -Renault !
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru