EXCLUSIV: Viitorul 9-4X se pregateste de lansare

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 10.02.2009
Ultimele fotografii spion au surprins o versiune de teste a viitorului crossover Saab 9-4X. Camuflajul timid lasa loc unor interpretari privind debutul sau in cadrul Salonului de la Geneva.

Dupa ce saptamana trecuta va dezvaluiam o noua serie de imagini spion ale noului 9-3X, rivalul pregatit de Saab pentru Volvo XC70 si Audi A6 Allroad, revenim astazi cu o noua posibila premiera pregatita de suedezi pentru Salonul Auto de la Geneva.

Este vorba despre crossover-ul 9-4X, care a fost de asemenea surprins in timpul unor teste, aproape necamuflat. Informatii neoficiale anunta ca viitorul crossover va imprumuta o serie de componente importante de la Cadillac SRX, insa acestea nu vor fi vizibile, Saab preferand sa-si pastreze propria identitate in ceea ce priveste designul exterior. Asadar, liniile vor fi puternic influentate de conceptul Aero X.

Sub capota crossover-ului se vor afla atat motoare pe benzina cat si diesel-uri, in viitor fiind asteptata chiar si o versiune propulsata de un tren de rulare hibrid, capabila sa se bata cu Lexus RX400h. Puterea va fi transmisa ambelor axe insa exista zvonuri care anticipeaza si o versiune 2WD, gandita pentru cei care isi doresc un consum si emisii scazute.

Fanii motoarelor pe benzina vor primi o unitate de 2.0 litri si 245 de cai putere, capabila sa dezvolte un cuplu motor de 400 Nm.

Performantele nu vor intarzia sa apara, sprintul de la 0 la 100 de km urmand sa se realizeze in 6.4 secunde in timp ce viteza maxima poate atinge valoarea maxima de 250 km/h. Consumul pastreaza valori decente, adica 10.6 litri/100 de km in regim extra-urban si 15.9 litri/100 de km in mediul urban.

Comentarii (2)

  • mandrake
    saab !!!
    super motoare, super design, intr-adevar o marca exclusivista care face toti banii.
    1 0
  • nu conteaza
    saab
    Ce e cu imaginea care prezinta sigla Opel,pe volan?O fi ea exclusivitate,o fi ele imagini spion,dar a care marca?Unde e confuzia,ca eu nu o inteleg ;)
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru