Facelift discret pentru Opel Corsa OPC

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 17.09.2010
Opel a anunţat lansarea unei versiuni revizuite a modelului de performanţă Corsa OPC. Subcompactul a primit un motor Euro 5 şi o direcţie îmbunătăţită.

După faceliftul operat pe Corsa, la începutul acestui an, Opel revine în această toamnă cu o serie de revizuiri pentru versiunea de performanţă OPC a subcompactei germane. Echipa Opel Performance Center a reuşit să îmbunătăţească performanţele trenului de propulsie şi pe cele ale direcţiei, pentru a oferi clienţilor o experienţă unică.

Modelul păstrează acelaşi motor de 1.6 litri turbo, capabil să ofere 192 de cai putere şi un cuplu motor de 230 de Nm, livrat între 1980 şi 5580 de rotaţii. Valoarea momentului motor poate creşte însă până la 266 de Nm, mulţumită unei funcţii overboost. Resursele îi permit mezinului OPC să accelereze de la 0 la 100 de km/h în doar 7.2 secunde şi să atingă o viteză maximă de 225 km/h.

Chiar dacă performanţele rămân de top, consumul şi emisiile scad cu 7.6, respectiv 9.5 procente, permiţându-i modelul german să beneficieze de o autonomie mai mare cu aproximativ 50 de kilometri. Consumul scade de la 7.6 la 7.3 litri/100 de kilometri în ciclul mediu, în timp ce emisiile se reduc şi ele de la 190 la 172 de g/km.

În aceste condiţii, subcompactul reuşeşte să îndeplinească standardele de poluare Euro 5.

Inginerii s-au ocupat şi de sistemul electronic de direcţie, care a devenit mai precis mulţumită recalibrării servodirecţiei (EPS), software-ului actualizat şi utilizării unui nou material pentru mecanismul de direcţie. Lista de modificări mecanice include arcuri, amortizoare şi o bară anti-ruliu noi şi chiar o gardă la sol coborâtă cu 10 mm.

via | netcarshow

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru