Fanii GM au votat: Camaro din 1969 este "cel mai bun Chevrolet al tuturor timpurilor"

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 16.09.2011
Din 16 modele iconice ale mărcii Chevrolet, fanii l-au ales pe Camaro din 1969 ca fiind "cel mai bun Chevy al tuturor timpurilor".

Fanii Chevrolet au ales cel mai popular model al mărcii în urma unui sondaj organizat pe internet. Cel mai popular Chevrolet al tuturor timpurilor este Camaro, generaţia din 1969. Modelul a fost aprecial pentru design-ul iconic, uşor de recunoscut, dar şi pentru faptul că respectiva generaţie a avut şi o versiune ZL1, echipată cu un motor din aluminiu, deosebit de performant. Versiunea Z28 a lui Camaro, echipată cu pachetul de performanţă SS/RS, este considerată una dintre cele mai frumoase modele ale erei musclecar. Pentru a câştiga, Camaro din 1969 a avut nevoie doar de 25.058 de voturi, învingând modelul Chevelle SS în ultima rundă.

Corvette-ul din 1953, prima generaţie a acestui model, s-a dovedit a fi deosebit de popular, primind 13.297 de voturi, mai multe decât Chevrolet Bel Air de 1957, un alt model iconic al mărcii. În total, GM a ales 16 modele iconice, de la Chevrolet Six din 1912 la noul Chevrolet Volt. Votarea a avut şase runde, iar participanţii trebuiau să aleagă câte un model dintr-o pereche.

În primă fază, participanţii au putut să aleagă doar patru modele, ca apoi să aleagă dintre cele opt modele rămase în concurs. Căştigătorul a fost determinat în baza preferinţelor fanilor Chevrolet din lumea întreagă.

Chevrolet este cea mai mare marcă internaţională a companiei General Motors, înregistrând vânzări anuale de aproximativ 4 milioane de autovehicule în peste 130 de ţări. Marca se află pe locul patru în clasamentul vânzărilor auto internaţionale şi este, de asemenea, una dintre mărcile cu cea mai rapidă creştere din lume. Fondatorul mărcii Chevrolet este un emigrant elveţian, Louis Chevrolet. În Europa, Chevrolet are o reţea de 2.000 de dealeri şi puncte de service.

Via | Chevy100

Comentarii (2)

  • Felicitari! Nu imi plac designul masinilor care se fabrica in ziua de azi.Cele din anii 60 sau 70 aveau acel specific de muscle car.Erau superbe.Acum masinile de dragul aerodinamici arata plictisitor,rotunde.
    6 4
  • am castigat
    Am votat si eu Camaro acum vreo 2-3 saptamani. Me gusta
    5 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru