Fanii Kia din Romania intra in Cartea Recordurilor: 226 de masini in coloana

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 13.10.2009
Peste 200 de posesori de Kia s-au adunat in cadrul primei coloane organizate de automobile Kia din lume. Dupa infiintarea categoriei speciale din cartea Guinness World Records, pasionatii de Kia au incercat sa stabileasca un record.

Esential

226 de exemplare Kia au fost prezente pe Centura Brasovului in data de 10 octombrie, realizand prima coloana organizata de Kia din lume.

Comunitatea Kia din Romania aorganizat in weekendul trecut intalnirea pregatita in ultimele luni pentru omologarea unei noii categorii de record in Guinness Book. Posesorii de modele Kia au facut o parada pe Centura Brasovului la care au participat 226 autoturisme Kia. O parte dintre acestea sunt proprietatea membrilor ClubKIA.ro – forumul comunitatii KIA din Romania.

Prima parte din planul pasionatilor Kia a fost deja completata, deoarece Guinness World Records a creat o noua categorie in martie 2009: "The Largest Parade of Kia cars". Evenimentul desfasurat sambata se doreste a fi o stabilire a primului record mondial in aceasta categorie. Materialele necesare omologarii recordului au fost deja realizate, iar prima parada de acest gen a fost infaptuita deja, singurul lucru care a mai ramas fiind acceptul celor de la Guinness World Records. Avand in vedere ca intalnirea Kia a avut deja loc si ca este primul eveniment de acest gen de la infiintarea noii categorii in cartea Guinness World Records, pasionatii de Kia din Romania au sanse mari sa intre in cea mai galonata lista a recordurilor mondiale de acest tip.

ClubKIA.ro a fost sprijinit de catre majoritatea dealerilor KIA din Romania, precum si de importatorul oficial al marcii.

In plus, reprezentantii dealerilor au fost prezenti la acest eveniment pentru a acorda suport tehnic si pentru a fi in legatura cu posesorii de Kia. Forumul comunitatii KIA din Romania a strans aproape 4.000 de membri inregistrati din iulie 2007 pana in data de astazi.

Via | ClubKia

Comentarii (33)

  • Opinie
    Bravo lor! Daca s-au adunat de buna voie (sper ca nu e o campanie) inseamna ca marca asta le da intr-adevar satisfactii.
    39 0
  • kia.....satisfactie
    hai sa fim seriosi acum cate kia vedem pe drum.....
    macar de era renault sau peugeot mai ziceam de de ceva ceva satisfactie.......da de la kia deocamdata nu prea cred.
    campanie 100%
    le va da la fiecare cate un bradulet de alungat
    7 47
  • jimddd
    Opinie
    Ma bucur ca romanii au inceput sa deschida ochii (cel putin unii mai dezghetati la minte) si sa inteleaga ca mai exista si alte masini in afara celor produse in Germania. Eu perosnal posed o Kia Cee'd de 2 ani si este o masina foarte buna, nu am avut nici cea mai mica problema cu ea. Bafta Kia! Bravo si felicitari romani!
    40 4
  • Alex Radoi
    No offence...
    "Tzenule" tata, fara suparare, daca tu nu vezi multe KIA pe drum (si ma refer aici in special la C'eed), ori esti orbit de pasiunea pt. BMW si nu mai vezi nimic altceva in jurul tau, ori ai probleme cu vederea.
    Si acum pe bune - din nou, fara suparare-, cum sa compari Peugeot si Renault cu KIA? KIA pe langa francezi e Dumnezeu in materie de fiabilitate. Cum sa nu iti dea satisfactii un C'eed care nu iti face nicio problema, pe langa un r...t de Megane la care iti pica te- miri-ce in primii 20.000km? Hai, s-o lasam..., nici nu suporta comparatie. Singurul aspect, dupa parerea mea, la care este superior un Peugeot fata de o KIA ar fi calitatea finisajelor interioare si, poate, motoarele HDI. Dar avantajele se cam opresc aici.
    36 4
  • Alex Radoi
    continuare
    Voiam sa mai adaug doar ca ceea ce am scris mai sus am "cugetat" inainte sa apara postul antevorbitorului meu, "jimddd". Adica parerea mea despre C'ee mai ales, o am din cu totul alte surse. De fapt, pot spune ca fiabiliotatea C'eed-ului e de notorietate.
    27 2
  • Brill clubKIA.ro
    Participare
    Salutare! Am fost cu masina nr 23 din coloana si a fost exceptional. A fost prima data in vaiata mea cind am participat la un asa eveniment. Ce sa zic... referitor la fiabilitatea masinilor KIA sint foarte bune chiar cele mai bune pt drumurile noastre. Momentan sint la 8000 km cu ea si se comporta ca la 5 KM.
    Si un mesaj pt jjmdd esti oricand bine venit in clubKIA. Detalii pe site-ul nostru. Dealtfel invitatia este deschisa pt toti posesorii de masini marca KIA (Kiutze)
    47 2
  • vincze szilard clubKIA.ro
    salutare
    in primul rand salutare tuturor
    bravo Brill asa te vreau :D
    si eu am fost in coloana cu nr 136 si tot evenimentu a fost super, in cea ce priveste masina? am 15 000 de km si cum a zis camaradul meu Brill merge ca si la 5 km, in afara faptului ca e mai fiabila decat un BMV sau Renault sau orice alta marca de masina, inclusiv piesele de scib sunt mai ieftine (stiu asta ca m-a busit unu dupa o luna) in rest mai e diferit numele nu e made in Germany ci e de Corea ( apropo care e cea mai fiabila masina? R:TOYOTA , cine o fabrica??? ......) asa ca fara comentarii :D
    si multumiri pentru organizatori si cei care au participat
    41 3
  • rubens
    mai !!
    mai oameni buni hotariti*va odata ca sa stiu ce masina imi iau? :)))nu ma omor cu mashini frantzuzesti,aici masinile lor snt scumpe si in cativa ani ajungi sa le vinzi la juma de pretz,in comparatie cu cele nemtzesti care inca se vand scump,i guess everybody know the value,dar na au rasarit multe marci noi,multe se arata a fi economice,puternice,fiabile,it*s the competition!! might the best to win the prize!
    16 3
  • shatena20
    succes total
    In ciuda comentarilor contra care nu isi au locul ... ClubKia.ro a reusit sa demonstreze nu doar pasiunea pentru marca (care de altfel este foarte buna )ci si a aratat ca mai sunt si romani care vor sa faca ceva sa schimbe aceasta tara ,sa reuseasca sa duca la bun sfarsit ceva ,sa putem fi si noi ca toti ceilalti ...poate chiar si printr-o intalnire ... se pot schimba multe ... mentalitatea unora dintre noi trebuie corectata sa fim mai buni atat cu noi cat si cu ceilalti ... viitorul nostru altfel este in cadere libera ,copii care vor ramane vor suferii tot mai mult ... se pare ca nu sunt multi cei care realizeaza acest lucru si se lasa purtati de vant ...
    Felicitari tuturor si la mai multe evenimente ... poate intr-o zi lumea va fii mai buna si noi vom fii altii ... !!! :)
    52 1
  • alpinad clubKIAro
    salutare
    numarul 194 din coloana!
    masina e de "vis",cea mai buna de piata romaneasca privind raportul calitate/dotari//pret.
    in ceea ce-l priveste pe "tzenu_bmw" e doar lipsa de informare....habar n-are de KIA ,a vazut ca-i la moda BMWul si si-a luat si el unul la mana a doua din germanica cu 2-3ooo de euroi.....ca bani de KIA de unde?!
    45 2
  • vincze_szilard
    pentru "rubens"
    ce pot sa zic
    masina pe care o iei numa tu poti decide dar iti fac o comparatie intre un Kia C'eed 1.4 SW pe benzina (ce am si eu) 12.600 euro acum un an si un megan 1.6 tot benzina (are un prieten) 14 mii si ceva de euro acum un an jumate.

    puterea motorului la ceed e de 109 CP ca si la megan numai ca motoru e de 1,4 nu 1,6; consum in afara de la 5-pana la 6 in oras in jur de 9. la megan nu stiu dar banui ca e mai mare din cauza motorului, garantie 5 (7) ani.

    dute prima data si fa drive test si convingete sau intra pe www.clubkia.ro
    37 3
  • dulaul clubKIA.ro
    KIA Ceed
    Numarul 7 in Coloana KIA !
    Domnilor, trebuie sa intelegeti ca vremurile se schimba iar vremea masinilor nemtesti a apus. Precum Golf-ul a fost un hit vreme de cativa ani buni acum a aparut o alta masina care in acest moment este un HIT incontestabil ! Ca cei care si-au luat SH nemtesti la mana a doua incearca fata de ei sa se consoleze cu plasamentul mai putin reusit pe care l-au facut eu inteleg, ce nu inteleg e faptul ca nu au curajul sa incerce sa faca un drive test si oricat de reticenti si carcotasi ar fi si-ar schimba parerea. "Razboiul" dintre SH nemtesc si KIA e in dezavantajul SH. Eu personal, va doresc tot binele din lume iar masinile dvs. sa va mearga fara probleme.

    Vizitati www.clubKIA.ro pentru a descoperi o comunitate de oameni fericiti.
    34 2
  • RLK nr 128 in coloana
    absolut geniala
    Am fost numarul 128 din Coloana. Cei care ma cunosc stiu ca in urma cu un an si cateva luni, am renuntat la Opel pentru Cee'd si nici o clipa n-am regretat si sunt sigura ca n-o voi face. Asta ar trebui sa va dea de gandit. Opel vs Kia, KIA WINS!
    Bravo clubkia.ro pentru visul implinit... THE ONE & ONLY!
    32 1
  • Valentin Smedescu
    Foarte multumit de Cee'd!
    Sunt posesor de Cee'd 1,6 A.T., pe benzina, de aproape 2 ani. Sunt foarte multumit de masina. Ii felicit pe toti cei care au ales - foarte inspirat - un autorism nou, proiectat si creat parca special sa detronoeze mitul unor marci de care lumea nu mai e la fel de multumita....
    Felicitari si celor prezenti in Coloana. Milioane de km fara probleme tuturor!
    30 0
  • spdblue
    Performanta este data de om
    Sunt unul dintre cei care conduc un autoturism marca Kia si care participa la activitatile organizate de forumul comunitatii clubKia.ro
    Fiecare model are partile sale bune sau mai putin bune. Eu, sunt multumit pe deplin de ceea ce conduc, de raportul pret calitate.
    Nu-mi folosesc masina la nivel competitional, pe asfalt sau macadam. Dar atunci cand inimoasa comunitate, din care fac parte, suna goarna, ma inrolez si incerc sa ajut in realizarea a ceea ce ne-am propus. Eforturile au fost nu putine si personale ale fiecarui participant. Am castigat prietenii, experienta si am reusit sa trecem peste obstacole sau animozitati.
    Am reusit sa dublam numarul celor care au participat la un astfel de eveniment datorita oamenilor (fie ca sunt sau nu membrii ai acestei comunitati).
    Si pe aceasta cale doresc sa multumesc tuturor celor care au facut acest lucru posibil. Numai bine.
    Drum bun si asfalt sub roti.
    38 0
  • un sofer
    cand veti creste, veti afla mai multe :)
    ce-mi place cum ridicati in slavi masinuta asta :). este intradevar o mashinuta acceptabila, daca nu dai prea multi bani pe ea. fata de Logan este net superioara, dar ramane o masina de maxim 12-13.000€ incepand de la cutia de viteze, calitate materiale interior, stabilitate, ergonomie, etc.

    spuneti ca masina este fiabila? cati dintre voi aveti peste 100.000km? :)

    cati dintre voi mergeti cu o kia peste 50.000 km/an?

    repet, este o masina acceptabila pentru cati bani dai pe ea, dar atat, si nimic mai mult.
    nu comparati cu golf, care are zeci de ani in spate, pentru ca nu se face.
    daca va aude cineva isi da seama ca va pricepeti la masini cat ma pricep eu la goblenuri :)

    cat priveste coloana, ce sa zic, o manipulare frumoasa pentru reclama cu costuri minime; dar daca oamenii s-au simtit bine si mandri ca au stat unul dupa altul ..... de ce sa le strici bucuria? :)
    6 35
  • so?
    bineinteles ca e SI reclama, involuntar sau voluntar, puii mei, sunt 200 de masini Kia la un loc! si care-i problema prietene sofer? te deranjeaza? toti participantii au venit de placere, nu e nici unul retardat sa nu stie ca prin aceasta manifestare Kia Motors are de castigat, de fapt asta si vor acesti posesori de Kia, sa spuna ca au mers pe mana unei firme bune!
    Cat despre fiabilitate, momentan ceed'urile ruleaza doar de 2 ani... promit foarte multe, insa ramane de vazut. Sunt multe dintre ele trecute de 100.000 km, vezi taxiurile ceed Sw de la Grant, din capitala. Agata unul si intreaba soferul ce parere are. Eu stiu cativa soferi de taxi grant pe ceed si sunt extrem de multumiti.
    24 0
  • Eu stiu doi posesori de Ceed, unul Pro si unul normal, unul a avut probleme cu instalatia electrica inca de la inceput si cu suspensia spate (pp ca de asta este si schimbata la Cee'd FL) iar celalat a reusit sa faca bordul sa zdrangane ca o zornaitoare.
    Si apoi mai e si problema mecanicilor specialisti care sa stie sa iti repare masina. Pana sa stie sa repare fiecare buba din prima, mai e, chiar daca e vorba de cei de la service-uri autorizate.
    Nu zic ca nu sunt bune, dar vad acelasi template la toti, posesori de: VW, Renault, BMW, etc... doar masina lor e cea mai buna.
    Succes mult pe viitor si felicitari pentru manifestare.
    19 0
  • EuGeniuZ
    E o masina
    Nu e masina perfecta ca asa ceva nu exista.
    Toate masinile sunt mai mult sau mai putin o adunatura de metal si plastic cu ceva cauciuc si textile pe ici pe colo.
    Da, sunt greieri in bord, da, mai face zgomote si suspensia sau trebuie schimbate bieletele insa garantia e mare si chiar se aplica!
    Nu stie multya lume ce marca e asta dar ma doare mai putin.
    Cat despre fiabilitate... poate nici nu am luat masina sa o tin 100000 km ci mai putin si nu ma intereseaza dar daca se va comporta cum a facut-o in cei 41000 km de pana acum e perfect.
    Si a fost ieftina la achizitie ceea ce conteaza.
    Probabil Face-Lift-ul e mai bun dar a aparut abia acum si nu cand cumparam eu masina.
    Comparatiile le putem face ca sa fie decente cu masinile clasei compacte din care face parte si mai ales cu aceeasi gama de preturi.
    Ma deranjeaza insa comparatiile facute de fani BMW dar care probabil conduc fie un astfel de exemplar vechi de peste 20 de ani sau una noua, bravo lor!, insa al carei pret este de 2 - 3 ori mai mare ca al unui Cee'd.
    Si sunt convins ca a fost reclama pentru marca de masini in cauza dar sunt constient ca am participat voluntar la coloana. Nimeni nu a impus nimic si nimeni nu a primit nimic! dar a fost o adunare pe cinste.
    26 0
  • danny86 CLUBKIA
    Am fost in coloana cu numarul 105.....haideti sa lasam orgoliul si sa nu mai facem diferente intre o marca si alta......fiecare masina are avantajele si dezavantajele sale......acest eveniment a fost unic in Romania datorita unei mari familii numite....WWW.CLUBKIA.RO.....inante de toate haideti sa apreciem ca in zilele noastre cand pe toate canalele nu aflam decat de violuri...accidente si crime iata ca mai exista si astfel de evenimente datorita unor pasionati de masini...in speta KIA.......bravo lor...bravo tuturor care au participat la acest eveniment de amploare.....iar numai un membru CLUBKIA stie ce insemna sa faci parte din aceasta mare familie
    Nu dorim decat sa prezentam lumii cine suntem si ce proiecte de viitor avem......BRAVO CLUBKIA........cu siguranta pe viitor veti mai auzi de noi

    Ma inclin
    27 0
  • B 77 KDU
    brrr
    am fost in coloana cu nr 98 a fost nebunie maxima ...dc o kia nu iti da satisfactie ...atunci cine mai poate ? au fost din toata tara au fost doar cei pasionati ...avand in vedere la ce reclama a fost si cati au stiut ...trebuia sa fim 2000 de oameni dar asta este ....probabil k dc restu celor care nu au venit ... ori nu au putut ori sunt iubitori de bmw sau alte marci ...dragi posesori de alte marci ...uitativa la motoare noastre crdi si vom mai auzi de alti noi cumparatori ..si nemtii nu mai sunt cu wv ...sunt cu audi acuma f multi ..si americanii au zis : kia este o masina cu un nou look si cu o mare putere de convingere in tot mapamondul ....

    cei care nu stiu si cei care ne vb k dc neam adunat si nu mai stiu ce ....se oftica ca nu exista un fan club ptr marcile lor ...
    pe viitor vom fi si mai multi ...pregatitiva de o invazie de mici cee'd-uri ...
    18 1
  • kriszta15
    KIA e viata mea
    Sunt foarte bucuroasa si mandra ca am putut face parte din coloana cu nr.104, felicitari organizatorilor si participantilor ca au pus sufletul sa zambeasca lumii. Ne uneste aceeasi pasiune: KIA.
    Ca si o mamica care considera ca cel mai frumos copil e ale ei, asa consider si eu cea mai frumoasa masina pe a mea, kia cee'd 1.6 crdi 115HP dakar yellow, pe care nu l-as fi schimbat cu alta.
    La toti proprietarii KIA doresc zile frumoase si multe drumuri cu bucurii.
    23 1
  • pentru "un sofer"
    Se pare ca ai lacune in "cultura auto" si nu sti ca: la începutul lunii aprilie, Kia Cee’d a obţinut locul 1 într-un studiu în Franţa,ba mai mult într-un sondaj Driver Power ,Kia Cee’d s-a clasat pe primul loc la clasa compactă,reuşind să depăşească Volkswagen Golf 6 (ai vazut bine e vorba de Golf 6), masina votata "Wolrd Car of the Year ”.
    Printre criteriile de punctare a celor de la Driver Power se numără si caracterul practic al maşinii, calitatea materialelor, fiabilitatea şi costurile de exploatare.
    Sper sa fi reusit sa-ti schimb putin mentalitatea ta fata de Kia Cee`d si poate vei intelege de ce creste anual nr. posesorilor de Kia Cee`d .

    Drum bun tuturor !!!
    47 0
  • nedumerire
    Ce treaba are evenimentul cu ce probleme are ceed-ul?
    Nu toti putem avea bmw, audi, etc, dar toti putem construi ceva, schimba mentalitati,etc, sau mai usor sa criticam .
    Depinde doar in ce tabara vrei sa te afli.
    7 0
  • NLUCKY
    COLOANA KIA
    Va saluta nr 119 din coloana si pt cei care nu detin o Kia nu inseamna ca este o masina proasta ...pot sa cred ca nu prea circula mult de nu is-a dat seama ca, kia a devenit un fel de logan la noi in tara .. :)
    cea mai tare reuniune de KIa, sper sa intram GBM
    9 0
  • peste 200 de fraieri
    Uite ce usor se gasesc fraieri sa faca reclama pe gratis. Chiar daca am si eu o Kia, nu as fi mers la asa ceva nici daca eram platit.
    2 19
  • siner@yahoo.com
    Pentru "un sofer" ar trebui sa stii ca sunt posesori de Ceed cu peste 40.000 de km pe an si nu au avut nicio problema cu masina lor. Cat despre coloana BRAVO tuturor celor careau participat.

    Pentru "Bazu", se vede de la o posta ca la tine se aplica filosofia "sa moara capra vecinului"
    Ia-ti un rudotel si culca-te, vei face un bine omenirii.
    10 2
  • .
    EVIDENT ca nu are probleme la 40k km daca producatorul ofera 100.000. Sa va vad cutiile la 200.000 km, sa vedem in cate suruburi va sta atunci.
    2 7
  • Va saluta nr 100 din coloana pe toti.
    KIA nu este reprezentata doar prin modelul cee'd !
    Definitia cee-d-ului care mi se pare cea mai corecta:
    "Consider ca Ceed-ul este masina omului informat, care este constient de micile probleme pe care le are, dar care apreciaza CELELALTE lucruri IMPORTANTE." -utilizatorul dulaul a scris aceste randuri.
    Raul la ce drumuri "fermecate" avem nici nu imi fac probleme daca ajung cu, cutie sau fara pana la 200.000km, asta daca ma intelegi.
    Daca tot te-ai luat de cutia de viteze citeste ceva aici (chiar daca nu o avem noi pe masina dar cine stie) :http://www.clubkia.ro/viewtopic.php?f=47&t=5610&hilit=cutie+de+viteze
    De mitul masinilor m-am saturat. Eu asta conduc, asta reprezint, asta ma reprezinta.
    Un articol pentru tine in incheiere:
    http://www.automarket.ro/stiri/vanzarile-kia-au-crescut-cu-404-la-nivel-global-25541.html
    8 0
  • EuGeniuZ
    Oameni
    Ideea celor care am facut efortul sa ne intalnim la Brasov cu ocazia acestui eveniment cred (din partea mea asa este) ca a fost de a ne aduna un grup de OAMENI si apoi de masini! Am mai schimbat impresii ... unii chiar au participat si alte evenimente ... si ne-a unit faptul ca suntem oameni intai de toate si abia mai apoi ca suntem posesori de Kia. Iar daca i-am facut reclama? si ce daca... macar am facut-o voluntar si fara a ne gandi in mod special la asta!
    4 0
  • Doubonet
    Spiritul KIA
    Intotdeauna sunt pareri impartite, referitoare la un eveniment anume! In cazul Marii Coloane KIA-Brasov, totul a fost o reusita absoluta, indiferent daca se va inregistra sau nu in GB !
    S-a demonstrat inca odata ca "SPIRITUL KIA" este mereu viu si toti posesori de Kia ,toti cei care s-au urcat macar odata in aceasta masina sunt incantati de astfel de evenimente !
    Intalnirile, care nu sunt putine, ale membrilor ClubKia.ro demonstreaza puterea unei colectivitati deosebite ,care stie sa"traga" la greu si in acelasi timp, stie sa se distreze !!
    4 0
  • kia
    ciaoo...super fain ca sa intamplat asa ceva ....eu am o kia picanto si sunt foarte multumit de ea....consum mic, am 35000 d km si am fost cu masina doar la revizii periodice .....stiu ca kia cee'd e mai super dar eu ma multumesc si cu picanto si mi,as lua un kia carnival.....multa sanatate si kilometri cat mai multi.
    3 0
  • prietenie
    Buna la toti! Am venit,am vazut ,am cumparat! Fratilor,am facut un test drive cu noua kia ceed FL si am ramas masca de aceasta masinuta,nici nu mi-am dat seama cand am pornit-o! Dealerul a zis sa-i dau drumul,iar eu ma uitam la EA ca la teatru!Are un bord de avion si parca esti pe alta lume atunci cand o conduci.Motorul de 109cp este naravas,intr-a 3-a pe la 3500 de ture parca eram Hamilton pe pista! Am avut o Solenza si nici nu se compara,desi este o masinuta bunicica.Am dat deja comanda si sper sa ma primiti in curand la voi in club si in viitoarea coloana kia.Sunt cu voi si va doresc milioane de km. fara evenimente! Bravo coreenilor pt. aceasta minunata bijuterie si D-voastra multa Bafta la condus! Ma "insor" cu a doua nevasta,masina Kia,pardon,d-soara Kiuta!!! PAAA....Leo.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru