Ferrari 250 GTO bifează o nouă sumă record: 20 de milioane de dolari

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 17.05.2010
Casa de licitaţii RM Auctions a reuşit să vândă un exemplar Ferrari 250 GTO pentru suma de 20 de milioane de dolari. Proprietarul ar putea fi Chris Evans, un prezentator BBC.

Esential

20 de milioane de dolari este suma care s-a licitat pentru exemplarul Ferrari 250 GTO.

Anunţată încă din luna februarie, licitaţia exemplarului Ferrari 250 GTO a reuşit să stabilească un nou record pentru casa RM Auctions. Supercarul, fabricat între 1962 şi 1963, a fost cumpărat pentru suma totală de 20 de milioane de dolari, de către o persoană anonimă, a cărei identitate nu a fost dezvăluită de casa de licitaţii.

Surse neoficiale susţin însă ca noul proprietar al modelului italian este Chris Evans, un cunoscut prezentator englez din cadrul BBC, care în urmă cu doi ani a mai achiziţionat un Ferrari 250 GT Spyder California din 1961, pentru un preţ de 7 milioane de euro.

Evans este renumit pentru colectia sa de exemplare Ferrari de epoca, in cadrul ultimei ediţii a evenimentului Sporting Classics din Monte Carlo, două "piese" din garajul sau, un California cu ampatament mărit din 1959 si un 250 GT Berlinetta din 1962, fiind scoase la licitaţie.

Exemplarul vândut pentru 20 de milioane de dolari face parte din cea de a doua serie GTO, şi este caracterizat de o serie de elemente de caroserie, diferite de cele ale celor 36 de unităţi produse în 1962.

via - autoblog

Comentarii (1)

  • ce fraier...20 milioane $...cu banii astia imi deschideam firma de taxi cu ferrari 458 :))
    6 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru