Ferrari a prezentat la Geneva Conceptul 599 GTB Hybrid

De Cornel Șocariciu
Publicat Marti, 02.03.2010
Ferrari a dezvelit la Geneva primul sau concept in materie de hibride. Acesta poarta denumirea de HY-KERS si se bazeaza pe modelul 599 GTB.

Ferrari a prezentat in cadrul Salonului Auto de la Geneva primul sau concept hibrid. Acesta a fost botezat HY-KERS si intruchipeaza modelul 599 caruia i s-a adaugat un propulsor electric care dezvolta 107 cai putere. Pentru transformarea lui 599 in HY-KERS Hybrid au fost necesare modificari mecanice si introducerea unui tren de rulare hibrid.

Pentru a face posibila functionarea acestui concept inginerii de la Ferrari au fost nevoiti sa inlocuiasca transmisia manuala cu sase trepte cu o cutie de viteze automata cu dublu ambreiaj care dispune de sapte rapoarte. De asemenea, inginerii italieni au intampinat probleme atunci cand a venit vorba de dinamica lui HY-KERS, insa acestia au reusit sa remonteze dezavantajul produs de cele 100 de kilograme in plus datorate prezentei motorului electric.

Decizia constructorului italian de a crea un supercar hibrid se datoreaza normelor impuse de Uniunea Europeana in ceea ce priveste emisiile de CO2. Acestia sunt nevoiti ca pana la sfarsitul acestui an sa reduca emisiile de CO2 cu pana la 40 de procente.

Oficialii italieni se asteapta ca un model hibrid sa intre in productia de serie in trei, maxim cinci ani.

Via | Ferrari

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru