Ferrari va face şi motoare V6 în viitor

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 09.06.2010
Şeful Ferrari a confirmat că modelele viitoare din Maranello vor fi echipate şi cu un motor V6. Pentru moment, Luca di Montezemolo nu a dezvăluit informaţii suplimentare despre noul propulsor.

Luca di Montezemolo, şeful Ferrari, a confirmat dezvoltarea unui motor cu şase cilindri pentru îmbunătăţirea emisiilor şi consumului de carburant la nivel de gamă. Unitatea va fi, cel mai probabil, un motor în configuraţie V6. Cilindreea nu a fost dezvăluită, dar putem fi siguri că va fi echipat cu injecţie directă şi va oferi performanţe deosebite, în ciuda faptului că nu va avea o configuraţie "tradiţională" pentru marca din Maranello. Spunem configuraţie "tradiţională" deoarece italienii de la Ferrari au avut numeroase modele echipate cu propulsoare V6 în trecut, pe care le-au abandonat treptat în favoarea V8-urilor.

Pe viitor, cei de la Ferrari vor dezvolta şi motoare supraalimentate. Mai mult decât atât, hibridul bazat pe 599 GTB va fi transformat în model de producţie în următorii patru ani. Inginerii Ferrarii nu sunt 100% siguri de succesul acestui model având în vedere costurile implicate, ca sa nu vorbim de situaţia economică mondială.

Desigur, criza financiară nu a afectat clienţii Ferrari, mai ales dacă vedem că toate exemplarele Ferrari 599 GTO au fost vândute încă de la lansare.

O veste bună pentru puriştii Ferrari este că hibrizii nu vor pune stăpânire pe întregul portofoliu al mărcii italiene de prestigiu. Astfel, succesorii lui California şi 458 Italia nu vor fi disponibili şi în versiune hibridă. Luca di Montezemolo a declarat că sportivitatea modelelor Ferrari nu va fi pierdută în încercarea reducerii emisiilor de CO2 şi a consumului de carburant, iar acesta îşi pune speranţa în noile tehnologii pentru a reduce pe cât posibil emisiile şi consumul de carburant al viitoarelor modele Ferrari.

Via | Autocar

Comentarii (1)

  • era de asteptat...
    inceputul sfarsitului!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru