Ford EcoSport, primele imagini ale fratelui SUV al lui Fiesta

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 04.01.2012
Ford va prezenta la Salonul Auto de la New Delhi un crossover bazat pe Fiesta în versiunea concept. Modelul se numeşte EcoSport şi va fi vândut şi în Europa în aceeaşi formă.

Ford a intrat cu dreptul în lumea SUV-urilor de segment B cu noul EcoSport, model pe care îl va prezenta la Salonul Auto de la New Delhi. Modelul va fi construit în baza politicii One Ford, care vizează construcţia de modele globale, fără diferenţe estetice sau tehnice între pieţe, ceea ce înseamnă că va debuta în Europa în aceeaşi formă în care va fi oferit în întreaga lume. Noul EcoSport primeşte motorul EcoBoost de 1.0 litri într-o versiune de 120 CP şi 170 Nm, dar alte motorizări sunt aşteptate să apară în ofertă odată cu debutul pe piaţa din Europa.

Ford EcoSport este bazat pe Fiesta şi are un design care aminteşte puternic de Kuga şi de conceptul Evos. Grila faţă trapezoidală domină partea frontală, iar aspectul blocurilor optice este mult mai sofisticat decât în cazul unităţilor care îl echipează pe Fiesta. Părţile inferioare ale barelor de protecţie şi ale pragurilor laterale primesc o întărire suplimentară, menită să îi confere acestui model un aspect mai dur şi mai agresiv, deşi este doar un crossover mic.

Bosajele aripilor au şi ele un aspect musculos, iar roata de rezervă a fost amplasată pe uşa hayon-ului pentru a sublinia intenţiile off-road ale acestui model. Cel mai probabil, blocurile optice prezente pe acest exponat nu vor ajunge şi pe versiunea de serie, după cum este cazul jantelor cromate din imagini.

Plafonul lui Ford EcoSport prezintă un set de bare cromate longitudinale, care permit fixarea bagajelor aferente necesităţilor ocupanţilor. Cei de la Ford au confirmat deja debutul modelului pe pieţele din America de Sud, China, America de Nord şi Europa. Înainte să devină un crossover bazat pe Fiesta, numele EcoSport reprezenta un SUV bazat pe Ford Fusion vândut în Brazilia. Noul model este dezvoltat în Camacari, Brazilia şi va fi produs în mai multe fabrici ale acestui constructor.

Via | Autocar

Comentarii (3)

  • pe bune ? pocitania asta ? nu sunt deloc fan ford dar kuga arata muuult mai bine decat voma asta ...
    5 7
  • serpe66
    vb prostii ma....e frumos kuga da nici asta nu e urat...arata mai bine ca un juke, de exemplu..
    5 2
  • robert
    ford eco sport
    ca sa compari kuga cu eco sport,e ca si cum ai compara nissan juke cu
    x-trail.asta e facut pe platforma fiesta,kuga e pe platforma focus.in curand apare si noua generatie kuga!
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru