Ford este lider de vanzari pe piata din Europa in luna martie

De Cornel Șocariciu
Publicat Vineri, 16.04.2010
In luna martie Ford a ocupat locul unu in Europa in ceea ce priveste vanzarile de automobile. Acest podium i se datoreaza in special modelului Fiesta care a fost vandut in 68.000 de exemplare.

Esential

68.000 de modele Fiesta au fost vandute in luna martie 2010
750.000 de unitati Fiesta au fost vandute de la lansarea acestui model

Ford a publicat cifrele sale de vanzari pentru luna martie, iar conform acestora constructorul American ocupa primul loc in Europa cu o crestere de 16.1 %, devansand astfel Volkswagen. De asemenea, oficialii Ford au declarat ca Fiesta este cel mai bine vandut model in Europa, depasindu-l astfel pe VW Golf la numarul de unitati achizitionate.

Aceasta crestere a lui Ford a depasit si media de 11.5 procente inregistrata in luna martie in intreaga industrie. Dupa 12 ani Ford reuseste sa isi depaseasca cota de piata, care in 1998 ajunsese la 10.4 procente. Aceasta crestere impresionanta i se datoreaza lui Ford Fiesta, model care a reusit sa ridice vanzarile constructorului cu 35 %.

In luna martie, subcompacta americanilor s-a vandut in numar de 68.000 de unitati, totalizand astfel 750.000 de modele vandute din noiembrie 2009. “Atingerea pozitiei numarul unu pe piata europeana pentru luna martie si ocuparea locului doi la vanzarile pe anul acesta reprezinta o mare resplata pentru munca grea pe care echipa Ford a depus-o, dar in special pentru dealerii din Europa care au realizat o munca extraordinara in ceea ce priveste sprijinirea si satisfacerea clientilor”, a declarat Ingvar Sviggum, vice presedinte al departamentului de marketing Ford Europa.

Via | Leftlanenews

Comentarii (4)

  • Victor
    Marca VW este in continuare cea mai vanduta din Europa
    Aici vorbim de o comparatie intre marca Ford si marca VW si nu VW Group . Chiar si asa, marca VW este pe primul loc in Europa, clasamentul in care marca Ford a depasit marca VW neincluzand Islanda, Elvetia si Norvegia . Mai multe detalii gasiti pe urmatorul link http://www.thetruthaboutcars.com/europe-in-march-2010-up-11-1-percent-ford-largest-brand/#more-352751
    9 7
  • VW Group a crescut la nivel mondial in primul trimestru 2010 cu 24.6 %
    Mai multe detalii gasiti pe http://www.thetruthaboutcars.com/volkswagen-grows-nearly-25-percent-worldwide/#more-352766
    8 5
  • Fiesta
    Arata cel mai bine ,chiar daca la pret si dotari este scumpa.Pur si simplu este deosebita.
    3 1
  • ford
    Fiesta e super la design,dar cu noul Focus au zbarcit-o rau de tot!
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru