Ford Evos Concept prefigurează viitorul Mustang

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 17.04.2012
Viitoarea generaţie a lui Ford Mustang va renunţa la aspectul retro în favoarea unui look futurist, spun cei de la Wall Street Journal. Aparent, conceptul Evos va inspira a şasea generaţie a lui Mustang.

Ford Mustang va renunţa la aspectul retro pentru următoarea generaţie, conceptul Evos urmând să inspire următorul model sport al mărcii americane, anunţă Wall Street Journal. Cea de-a şasea generaţie a lui Mustang va păstra grila faţă şi blocurile optice ale modelului clasic, dar surse din cadrul mărcii Ford spun că asemănările dintre cele două modele se termină aici. Potrivit sursei citate de Wall Street Journal, noua generaţie a lui Mustang este o copie fidelă a conceptului Ford Evos, un studiu de design prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt.

Ford ar putea renunţa la aspectul retro al lui Mustang dintr-un motiv simplu – vrea să atragă clienţii "generaţia Y". Prin generaţia Y ne referim la cei născuţi între 1980 şi 1999, circa 80 de milioane de persoane. Aspectul retro al lui Mustang era apreciat de generaţiie precedente de clienţi, care au început să aleagă alt gen de automobile. Rivalii de la General Motors trec şi ei prin aceeaşi dilemă morală pentru următorul Camaro, dar cei de la Chevrolet se gândesc în continuare dacă să apeleze la istorie sau să realizeze o formă complet nouă.

Conceptul Ford Evos reprezintă următorul pas al limbajului de design Kinetic şi era văzut ca succesorul moral al celebrului Capri. Evos este un Coupe 2+2, iar această configuraţie a fost aleasă deoarece designerii Ford au considerat că altă versiune de caroserie ar fi sugerat un succesor direct al vreunui model din gama actuală.

"Evos este prescurtarea de la "evoluţie". Ne-am uitat la modelele Kinetic şi am încercat să le simplificăm.", spune Stefan Lamm, designer-ul exterior al acestui concept. Lamm este şi designer-ul celei de-a doua generaţii a lui Ford Focus RS. Potrivit lui Lamm, partea frontală a lui Evos va fi noua "faţă" a viitoarelor modele Ford, iar aceasta va fi potrivită pentru toată gama dacă dimensiunile sale vor fi adaptate corect.

Via | Turbo.fr

Comentarii (7)

  • sunt curios sa vad cum imbina liniile caracteristice mustang cu acest concept.
    ar trebui sa se foloseasca de faruri full led
    5 1
  • daca-i asa apoi....mai bine ar lasa-o balta...pare-se ca incep si astia sa sufere de sindromul ,,VAG''...stiti la ce ma refer....
    5 5
  • AndreiRN
    Greseala
    Pai are ceva din liniile Mustangului din '70 - '73 dar este prea modernist pt un nume clasic.
    Ford ar face o greseala.
    9 1
  • Chiar daca arata bine nu arata a Mustang. In fine, nici modele mai vechi de generatia actuala abia au legaturi in materie de design cu o masina sport asa ca noul Mustang o duce mai bine.
    O sa fie grovaz dar cred ca ar trebui sa lase numele Mustang sa moara in pace.
    4 7
  • onu,am pus o foaie de hartie pe ecran am pus grila si farurile pe acest model.mustang erea masina mea preferata dar acum nu mai este datorita faptului ca am vazut cum va arata.mai bine ar lasa actuala generatia shelby.
    0 0
  • nu-mi place cum va arata sper sa ramana decat o auto ipoteza
    0 0
  • mustang mai are 5 luni
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru