FOTO EXCLUSIV* : BMW testeaza Seria 5 in versiunea hibrida

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 28.04.2010
Automarket va prezinta, in exclusivitate pentru Romania, primele imagini spion cu prototipul noului BMW Seria 5 F10 in versiunea hibrida.

Fotografii de la Carpix ne-au furnizat imagini cu versiunea hibrida a lui BMW Seria 5 F10 in timpul testelor. Desi are acelasi aspect exterior ca un Seria 5 F10 standard, modelul avea un strat extrem de subtire de camuflaj, modelul era echipat cu o serie de abtibild-uri care specificau faptul ca este un vehicul hibrid de test. Acest tip de sticker a fost aplicat si pe alte modele de test de la BMW, cum ar fi versiunea hibrida a lui Seria 7 F01, versiunea hibrida a lui X6 si hibridul alimentat cu hidrogen bazat pe Seria 1 hatcback.

Avand in vedere ca BMW ofera deja doua modele hibride in gama, iar unul dintre acestea are dimensiuni comparabile cu Seria 5 F10, ne putem astepta ca trenul de propulsie sa fie preluat direct de la Seria 7 ActiveHybrid. Astfel, BMW Seria 5 Hybrid ar putea fi echipat cu un motor supraalimentat cu sase cilindri in line, cuplat unei transmisii automate cu opt trepte, care poate fi angrenata de un motor electric de 40 kW. Pentru moment insa, trenul de propulsie al acestui model ramane sub semnul intrebarii.

Potrivit primelor informatii, configuratia acestui model ii permite deplasarea exclusiva pe energie electrica pentru perioade scurte de timp, iar sistemul hibrid i-ar putea oferi asistenta motorului termic pentru un consum mai scazut.

Astfel, in conditiile in care bateriile care alimenteaza motorul electric vor fi incarcate, automobilul va putea rula doar pe energie electrica pana la o anumita viteza, iar in cazul in care soferul apasa pedala la podea, sistemul hibrid ar putea asista motorul termic pentru a oferi acceleratia necesara cu un consum mai scazut de carburant.

*Fotografiile atasate acestui articol sunt publicate de Automarket in exclusivitate in Romania printr-un contract semnat cu o companie specializata din Suedia. Reproducerea acestor imagini pe teritoriul Romaniei fara acordul Automarket.ro este strict interzisa.

Comentarii (1)

  • bavaria motors
    din nou bavarezii primii.
    Iau fatza la toti.
    bmw is number one.
    power+confort+qualitet.
    7 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru