FOTO EXCLUSIV*: Primele imagini cu viitorul BMW M6

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 22.06.2010
Fotografii de la Carpix ne-au furnizat primele imagini spion cu noua generaţie BMW M6 F12. Modelul va reprezenta versiunea de performanţă a celei de-a treia generaţie a lui Seria 6.

Inginerii BMW au fost surprinşi în timp ce testau noua generaţie a lui M6. Modelul va beneficia de acelaşi motor cu care este echipat noul M5 F10. Unitatea V8 twin-turbo de 4.4 litri dezvoltă circa 578 CP şi va putea propulsa modelul de la 0 la 100 km/h în 4.2 secunde. Viteza maximă a acestui model va fi limitată electronic la 250 km/h. Design-ul acestui model este inspirat puternic din cel al conceptului Gran Coupe prezentat în urmă cu o lună la Salonul Auto de la Beijing.

Printre elementele comune cu BMW Gran Coupe putem enumera plafonul care prezintă aceeaşi înclinaţie şi chiar forma montantului C. Grila faţă a lui M6 are şi ea o formă inspirată de cea a conceptului Gran Coupe, dar silueta generală a modelului păstrează liniile cu care ne-a obişnuit generaţia precedentă a lui Seria 6 – E62/E63. Bara de protecţie spate are un difuzor de aer integrat, care este încadrat de cele două evacuări duble ale motorului V8 cu care este echipat acest model.

Printre jantele din aliaj de dimensiuni mari, putem observa şi discurile de frână perforate cu care a fost echipat BMW M6. Modelul beneficiază de un sistem de suspensie cel puţin la fel de performant ca sistemul de frânare – care are dimensiuni impresionante, lucru care ar trebui să ofere performanţe deosebite pe circuit.

În timp ce viitoarea generaţie a lui Seria 6 va debuta anul acesta la Salonul Auto de la Paris, noul M6 va ieşi pe piaţă abia în 2011.

*Fotografiile ataşate acestui articol sunt publicate de Automarket în exclusivitate în România printr-un contract semnat cu o companie specializată din Suedia. Reproducerea acestor imagini pe teritoriul României fară acordul Automarket.ro este strict interzisă.

 

Comentarii (1)

  • care primele... poate primele pe ziua de azi.
    cum mai gasiti si voi cate o poza din alt unghi gata "primele imagini cu viitoarul seria 6 M sau ce o fi el".

    asteptom modelul in realiate k de poze ne-am saturat.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru