FOTO EXCLUSIV* : Toyota testează viitorul Yaris

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 05.11.2010
Noua generaţie a lui Toyota Yaris a fost surprinsă în timpul testelor alături de fratele său mai în vârstă. Modelul va debuta în 2011 şi va fi oferit ulterior şi într-o versiune hibridă.

Fotografii de la Carpix ne-au furnizat imagini cu prototipul viitorului Toyota Yaris în timpul testelor. După cum puteţi observa, modelul este testat alături de actuala generaţie a acestui model, iar comparaţia celor două exemplare arată că noua generaţie este mai lungă cu aproximativ zece centimetri şi o bună parte din aceştia sunt bifaţi de ampatament. Astfel, habitaclul va fi mai mare şi pasagerii din spate vor beneficia de un nivel ridicat al spaţiului pentru genunchi. Pe lângă asta, viitorul Yaris pare să fie mai agresiv şi să aibă un aer care sugerează sportivitate.

Exemplarul Yaris din imagini este echipat şi cu un spoiler spate. Respectivul spoiler este observat în premieră pe noul Yaris şi ar putea fi o modificare aerodinamică a modelului nipon sau un simplu pachet sport pentru acesta. Prototipul este camuflat serios, dar modelul de producţie este aşteptat să debuteze în 2011. Aşadar, ne putem aştepta ca inginerii Toyota să mai apară de câteva ori în faţa obiectivelor celor de la Carpix în următoarele luni, din moment ce lansarea noii generaţii a lui Yaris este iminentă.

În ceea ce priveşte motorizările, nu există informaţii precise despre gama pe care o va primi noua generaţie a lui Yaris.

Ne aşteptăm ca japonezii de la Toyota să modernizeze actualele propulsoare şi să echipeze toate unităţile cu sisteme start&stop pentru reducerea emisiilor de CO2 şi a consumului de carburant. Noua generaţie a lui Yaris va avea şi o versiune hibridă, care va fi fabricată în Franţa, dar informaţiile despre aceasta sunt ascunse cu dibăcie de inginerii Toyota. Parteneriatul cu cei de la Tesla Motors ar putea prezenta şi un concept electric cu şanse de producţie în următorii ani, dar nu există informaţii clare în acest sens pe moment.

*Fotografiile ataşate acestui articol sunt publicate de Automarket în exclusivitate în România printr-un contract semnat cu o companie specializată din Suedia. Reproducerea acestor imagini pe teritoriul României fară acordul Automarket.ro este strict interzisă.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru