GALERIE FOTO: Iată cel mai uşor şi cel mai rapid Maserati de stradă

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 30.09.2010
Maserati a dezvelit noul GrandTurismo S MC Stradale la Salonul Auto de la Paris. Acesta este cea mai uşoară şi cea mai rapidă creaţie a italienilor destinată drumurilor publice.

Maserati a lansat cel mai uşor, rapid şi puternic model din gama sa la Paris. Modelul se numeşte GranTurismo MC Stradale şi dezvoltă 450 CP. Îmbunătăţirile operate la nivelul aerodinamicii îi permit să exercite o apăsare aerodinamică mai mare fără să crească coeficientul aerodinamic, iar puterea motorului a fost sporită fără să afecteze consumul de carburant. Suspensia a fost şi ea modificată, iar cei de la Maserati spun că nivelul de confort oferit de acest model nu a fost afectat în niciun fel de îmbunătăţirea agilităţii versiunii MC Stradale.

Maserati GranTurismo S MC Stradale este aşteptat să accelereze de la 0 la 100 km/h în 4.5 secunde. Modelul poate depăşi viteza de 300 km/h, iar transmisia robotizată cu şase trepte a fost păstrată. Pe lângă modificările mecanice, modelul beneficiază de un set de bare de protecţie noi, un difuzor de aer spate în stilul lui Ferrari 430 Scuderia, toate modificările de mai sus oferind performanţe superioare din punct de vedere aerodinamic.

Versiunea MC Stradale a lui GranTurismo S este inspirată din competiţia Trofeo GranTurismo MC şi din modelele clasei GT4. Potrivit oficialilor mărcii italiene, acest model este un răspuns la cererile clienţilor pentru un GranTurismo de şosea care poate să se descurce fără probleme pe un circuit.

Îmbunătăţirile în materie de manevrabilitate şi aerodinamică sunt aplicate în baza celor trei programe de competiţie ale italienilor de la Maserati. Debutul comercial al modelului va avea loc în primăvara anului viitor.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru