Gama Opel primeşte motoare noi pentru generaţia 2011

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 17.09.2010
Gama Opel a primit o serie de îmbunătăţiri sub capotă, în special în cazul propulsoarelor diesel. Aceste modificări vor debuta pe generaţia 2011 a modelelor Opel.

Oficialii Opel au anunţat că modelele Corsa, Astra, Meriva şi Insignia vor primi noutăţi în gama de motorizări. Pe lângă schimbările de sub capotele modelelor de mai sus, producătorul din Russelsheim a actualizat modelul Vivaro şi va lansa o nouă generaţie a lui Movano.

Versiunea CDTI de 1.3 litri a lui Corsa va primi tehnologia Start/Stop. Modelul va avea un consum de carburant mai redus, alături de emisii de CO2 mai scăzute graţie acestor modificări. Sistemul Start/Stop este oferit şi pe Corsa Van, marcând o premieră în segmentul furgoanelor. Motorul se opreşte automat când şoferul scoate maşina din viteză şi ia piciorul de pe ambreiaj, iar pornirea se efectuează automat când şoferul apasă ambreiajul. Corsa OPC a primit un motor Euro5 care oferă acelaşi nivel de putere.

Gama de motorizări de la Meriva a primit trei unităţi diesel noi. Opel oferă acum un total de opt motoare pentru Meriva, iar clienţii pot alege dintre cinci diesel-uri şi două motoare otto. Puterea acestora variază între 75 şi 140 CP, iar cei de la Opel oferă şi o versiune ecoFLEX a modelului Meriva. Versiunea respectivă este echipată cu un motor CDTI de 1.3 litri şi dezvoltă 95 CP în timp ce emisiile sale de CO2 au fost reduse cu 11.2%, atingând nivelul de 119 grame de CO2 pe kilometru. Meriva este oferită şi cu un motor CDTI de 1.7 litri, care beneficiază de două versiuni de putere – 110 şi 130 CP, iar cuplul motor al acestora este de până la 300 Nm şi consumul mediu este de 5.2 litri la sută.

Odată cu noul Astra Sports Tourer, cei de la Opel introduc o versiune de 120 CP a motorului turbo de 1.4 litri şi o nouă cutie de viteze pentru versiunea de 140 CP a aceluiaşi motor. Versiunea 1.4 Ecotec Turbo a lui Astra este echipată cu o transmisie manuală cu şase rapoarte şi are un consum mediu de 5.9 litri la sută.

Tot în gama Astra, cei de la Opel au redus consumul de carburant şi emisiile versiunilor de 110 şi 125 CP ale motorului CDTI de 1.7 litri, cele două unităţi având un consum mediu în ciclu combinat de 4.5 litri la sută şi emisii de 119 grame CO2 pe kilometru. Clienţii Opel pot comanda modelul Astra cu sistemul de suspensie adaptivă FlexRide alături de şasiul Sport mai rigid pentru un plus de dinamică.

La nivelul gamei Insignia, versiunile ecoFLEX au primit modificări care au dus la reducerea consumului de carburant şi a emisiilor cu cinci procente în ciclul combinat. Rafinamentul motoarelor diesel din gama Insignia a fost crescut prin reducerea zgomotului mecanic şi al sunetelor generate de procesul de combustie, iar nivelul de vibraţii a scăzut semnificativ. Toate versiunile cu transmisie manuală beneficiază acum de un indicator de schimbare economică a treptelor de viteză în standard.

Versiunea 2.0 CDTI de 160 CP a lui Insignia este oferită în premieră alături de tracţiune integrală. Pentru un aspect sportiv, cei de la Opel oferă pachetul Sport Edition Pack, care cuprinde un interior în nuanţa jet black pentru versiunile de echipare Sport şi Cosmo. Acesta adoptă pachetele de interior şi exterior OPC Line – fiind reprezentate de un volan sport şi un schimbător de viteze îmbrăcate în piele, alături de pedale de aluminiu şi o căptuşeală de culoare neagră pentru habitaclu. Barele de protecţie faţă-spate sunt modificate subtil, iar caroserie primeşte praguri laterale mai late şi jante de aliaj de 19 sau 20 inch.

Opel Vivaro a primit motoare mai eficiente şi mai economice, în timp ce postul de conducere a fost reproiectat.

Versiunea de motorizare 2.0 CDTI dezvoltă 90 sau 114 CP şi este echipată acum cu un filtru de particule DPF. Ambele motoare anunţă un consum combinat între 7.5 şi 7.8 litri la sută, iar versiunea Combi ecoFLEX are acelaşi nivel de putere în timp ce consumă 7.4 litri la sută. Modelul Movano se distinge prin gama extinsă de tipuri de caroserie disponibilă odată cu generaţia 2011, care include şi autovehicule cu conversii speciale.

Via | Opel

Comentarii (2)

  • mmmm
    insignia 2l diesel 160cp 4x4...de ce nu? cu pachetul ala sport...yummi.
    8 1
  • sincer
    cred ca pentru versiunea 4x4 ar trebui macar 200cp , al meu se descurca bine cu 169cp dar are doar tractiune fata
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru