GENEVA LIVE: Conceptele Shinari şi Minagi domină standul Mazda

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 02.03.2011
Standul Mazda de la Salonul Auto de la Geneva a marcat prezenţa a două exponate în versiune concept care prefigurează viitoarele CX-5 şi Mazda6 alături de noul limbaj de design Kodo.

Mazda a adus conceptul Minagi în premieră europeană la Salonul Auto de la Geneva. Exponatul prefigurează un SUV care se va numi CX-5 şi beneficiază de serviciile viitoarei generaţii de motoare SkyActiv. Potrivit celor de la Mazda, modelul este "un crossover unic special creat pentru exploratorii urbani care beneficiază de un design emoţional şi de performanţe remarcabile". Minagi se va lupta cu Audi Q5, Volkswagen Tiguan, Hyundai ix35, Mitsubishi ASX şi alţi competitori din acest segment.

Conceptul Shinari prefigurează viitoarea generaţie a lui Mazda6. Modelul nipon de clasă medie va fi primul care preia noul limbaj de design evoluat din Nagare şi a debutat în premieră mondială la Salonul Auto de la Los Angeles. Noul limbaj de design al celor de la Mazda se numeşte Kodo şi înseamnă "Suflet în mişcare". Shinari a fost creat în baza unei colaborări între cele trei mari centre de design ale constructorului japonez – centrul din Europa, centrul din America de Nord şi centrul din Japonia.

 

Comentarii (2)

  • Sedanul arata bine. Mazda au fost si sunt in fata in materie de design peste restul Japonezilor. Sunt curios la review-urile de spcialitate ce vor face cu platforma tehnica pentru Mazda 6 deoarece Ford nu le mai livreaza nimic
    4 1
  • pt berlina jos palaria,Minagi se aseamna foarte mult cu KUGA
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru