Germanii au creat un rival electric pentru Ferrari Enzo

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 29.09.2009
Germanii de la E-Wolf au anuntat ca vor crea un supercar electric care va rivaliza modelul Ferrari Enzo. Acesta are o masa de 907 kg si este echipat cu patru motoare electrice care dezvolta 544 CP.

Inginerii germani de la E-Wolf au prezentat conceptul unui supercar electric, care "tinteste" catre Ferrari Enzo. Conceptul acestui supercar se numeste E2 si prezinta un design avandardist, similar cu cel observat in urma cu cativa ani pe Ferrari Enzo. Din pacate pentru germanii de la E-Wolf, modelul este inca in stadiul de concept, iar imaginile cu acesta sunt create pe calculator. Cu toate acestea, inginerii de la E-Wolf sunt optimisti si se asteapta sa puna acest model pe sosea in anul 2012.

E-Wolf E2 este al doilea model creat de aceasta marca, primul fiind modelul E1, care este un roadster electric cu drept de circulatie. Modelul E1 a fost creat in colaborare cu Institutul de Cercetare in Polimeri si Structuri Usoare din Saxonia. E-Wolf a prezentat modelul E1 la Salonul Auto de la Frankfurt din acest an, iar roadsterul electric este disponibil spre vanzare contra unei sume de 150.000 euro. Roadsterul E1 cantareste doar 500 de kilograme si poate transporta un sofer care are o masa de maxim 68 de kg.

Motorul electric al lui E-Wolf E1 dezvolta 150 CP si ofera un cuplu motor de 250 Nm inca de la zero rotatii. Masa scazuta si puterea ridicata a motorului electric cu care este echipat ii ofera lui E1 capacitatea de a accelera de la 0 la 100 km/h in mai putin de cinci secunde, iar viteza maxima a acestui model este de 230 km/h.

Autonomia modelului E-Wolf E1 este de 320 de km, in cazul utilizarii bateriilor cu tehnologie Litiu-Ion.

Supercarul electric E-Wolf E2 va fi echipat cu patru motoare, fiecare unitate fiind amplasata in interiorul unei roti. Impreuna, cele patru motoare livreaza 544 CP si un cuplu motor de 1000 Nm, in timp ce modelul cantareste doar 907 kg. Viteza maxima a acestui supercar va fi de 250 km/h, iar acceleratia de la 0 la 100 km/h ar putea fi realizata in mai putin de cinci secunde.

Via | Autobild

Comentarii (8)

  • Stelian_Opincariu
    Oameni buni vrem nu vrem curentul este viitorul.Trebuie sa uitam de combustibil, acest lichid daruit de planeta Terra.Aceste stiri trebuie comentate de toti,astept parerile dvs stimati comentatori/vizitatori a acestui site.Trebuie toti sa ne expunem parerile.
    1 8
  • mai de graba concurent pentru Tesla...
    3 0
  • vladimir
    mie mai important decat toate supercarurile electrice din lume mi se pare faptul ca s-a intors domnul Stelian Opincariu. Bine ai revenit, stimabile. Primul, ca intotdeauna. Felicitari.
    3 0
  • Stelian_Opincariu
    ba baiatule tu esti chiar penibil, vad ca tot perseverezi ..tu incerci sa te exprimi ca un wanna' be smart guy, un 'motivator' de mase si poet cu trairi deep // frate..//faza naspa pt tine e ca tu nu realizezi si ai impresia ca est ok.. :))
    0 1
  • Demonstratie
    TOT SODA SUNT
    @Stelian_Opincariu // si sa nu mai zic ca esti asa penibil incat iti dai singur commenturi si replyuri de pe alte nume :)) (vezi asta cu ''mai important decat toate supercarurile electrice din lume mi se pare faptul ca s-a intors domnul Stelian Opincariu. Bine ai revenit'' ) : )))))
    0 0
  • Stelian_Opincariu
    OFFTOPIC
    Iti multumesc domnule @Vladimir

    @SODA-- Iti garantez ca eu si DL.Vladimir avem un IP total diferit suntem persoane diferite.Daca nu crezi poti vizita sediul Automarket,in care ti se va arata adevarul.Haideti sa fim ontopic,va rog.
    0 1
  • stai jos
    ya right.... :)))
    0 0
  • bah opincariu
    =)) bravo bah baiatu !! vb la altu eshty perseverent dar sa nu se inteleaga ca in sensu bun pt ca perseverezi in prostie !!! te rog nuti mai strica vopseaua d p taste shi lasa comentariiile astea te rog ca umpli lumea d prostie!!! mai bn fa nishte opinci
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru