GM ar putea fi sprijinit de Germania pentru a pastra Opel

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 28.10.2009
Guvernul Germaniei ar putea incerca sa stopeze vanzarea marcii Opel catre Magna International pentru a detine mai mult control asupra marcii din Russelsheim.

Noul guvern al Germaniei ar putea sa schimbe termenii vanzarii marcii Opel si sa sprijine compania General Motors sa pastreze marca din Russelsheim. Scopul acestui sprijin este cel de a pastra marca Opel in cadrul concernului german si de a ii oferi guvernului teuton sansa de a controla o parte insemnata din Opel. Pastrarea locurilor de munca ale angajatilor Opel din Germania este si ea printre prioritatile noii guvernari ale Germaniei.

Uniunea Europeana poate sa blocheza vanzarea Opel catre Magna International daca anumiti termeni contractuali nu vor fi agreati. Oficialii GM au declarat ca sunt pregatiti sa preia controlul marcii Opel in cazul in care Uniunea Europeana blocheaza vanzarea acestei marci catre Magna International. In cazul in care s-ar ajunge la aceasta situatie, o coalitie formata din guvernul german si GM va detine circa 65% din actiunile Opel, restul de actiuni urmand sa fie detinute de alti investitori privati.

Cu toate acestea, General Motors prefera sa vanda marca Opel celor de la Magna International.

Chiar si dealerii Opel sustin vanzarea marcii din Russelsheim catre Magna, prin intermediul asociatiei EURODA. Daca General Motors ar pastra marca Opel, corporatia americana va inchide o fabrica in Germania si ar opera o restructurare mai drastica decat cea anuntata de Magna International. Pe de alta parte, Magna International a castigat sprijinul germanilor prin promisiunea ca va pastra in functiune toate fabricile Opel din Germania, motiv pentru care ar putea primi si 4.5 miliarde de euro ca ajutor din partea guvernului german.

Via | AutomotiveNews (inreg.)

Comentarii (4)

  • @Sebastian Toma, chiar as dorii parerea ta personala, deoarece eu nu inteleg nimic.Nu pot intelege de ce se face atata caz de vanzarea Opel? Adica , vezi Hummer a fost vandut fara probleme, nu a durat atata, alt exemplu este Saab si ala la fel, Jaguar, Land Rover......Sebastiane , ce naiba se va ascunde in spatele Opel pana la urma? Ce zici? As dorii parerea ta ca om lasand deoparte functia de jurnalist.
    0 0
  • In completarea mesajului anterior voiam sa adaug ca intr-un fel toti vor OPEL apoi in cele din urma parca niciunul nu-l mai vrea.....
    Ca povestea aia cu vaca , merge cu ea in targ o tot lauda ca este foarte buna, apoi vanzatorul se intreaba--Daca e asa de buna de ce dracu s-o mai vand? Asa a facut GM!!!!!
    3 0
  • george
    S-AU TAMPIT SI FRITII
    GM e falimentara si, din cauza lui, si Opel e falimentar si guvernul german ce face? Se lupta sa agate Opel de GM? Astia s-au molipsit de bolsevism de la Obama...
    1 0
  • @Gigel
    Opel are numeroase fabrici la nivel european, iar UE are dreptul sa intervina in cazul in care noul proprietar al marcii germane decide sa inchida aceste fabrici desi nu a stipulat nimic in contract in acest sens.

    Spre deosebire de cazul Hummer, doi investitori s-au luptat la sange pentru contractul cu Opel. Mai mult decat atat, vanzarea Hummer ridica ceva semne de intrebare si in America, din cauza faptul ca noul proprietar va inchide fabricile din SUA peste 2 ani - in cazul in care achizitia merge pana la capat.

    Din pacate, intreaga poveste este mult prea elaborata pentru a fi desfasurata in cateva fraze, asa ca te invit sa citesti stirile mai vechi cu aceasta problema, dar si stirile care vor urma si te vei lamuri singur.

    Multumesc pentru intrebari.

    O zi buna!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru