GM ar putea putea elimina aproape 10.000 de locuri de munca din Europa

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 18.11.2009
GM Europe ar putea concedia circa 10.000 de oameni din Europa deoarece are un surplus de productie de aproximativ 30%. Pentru moment, nimic nu este sigur, deoarece directorii GM inca pun la cale strategia restructurarii in Europa.

Americanii de la General Motors tocmai s-au retras dintr-un pact care implica protectia locurilor de munca Opel din Germania. Acest lucru ar putea atrage dupa sine concedierea a 9.000 pana la 10.000 de angajati din Europa. Valul covarsitor de concedieri ar putea avea loc din cauza faptului ca GM are o supra-capacitate de productie de 30%, care atrage dupa sine o restructurare iminenta.

Productia GM in Europa va fi scazuta cu 20 sau chiar 25%, ca parte dintr-un plan mai mare de restructurare, cu valoarea de 3.3 milioane de euro. Detaliile acestui plan sunt neclare, ceea ce inseamna ca oficialii GM Europe nu au dezvaluit tarile care vor avea de suferit in urma acestor concedieri si cate locuri de munca vor fi pierdute in fiecare tara.

GM ar putea sa scape de toate problemele din Europa prin inchiderea unei singure fabrici, dar acest lucru ar putea duce la proteste masive ale sindicalistilor. Oficialii General Motors au declarat ca nu s-au decis inca in privinta actiunilor pe care le vor inteprinde in Europa pentru a realiza scaderea productiei cu 30%.

Via | Autoactu

Comentarii (1)

  • Stire cam veche
    Ma mira ca asta mai reuseste sa capteze atentie - si Magna avea in plan eliminarea a 10-11.000 locuri de munca in Europa...deci nu trebuie sa ne mire faptul ca si GM procedeaza la fel - este inevitabil - supracapacitatea in industria auto este o realitate - si este mult mai pregnanta in cazul unor producatori ca Opel care nu are inca fabrici in asa numitele "low cost countries". Iar sindicatele din Vest - au putere mare si multa influenta politica - deci jocul e dur.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru