GM cere ajutorul guvernelor europene

De Cornel Șocariciu
Publicat Sambata, 05.09.2009
Compania General Motors se gandeste tot mai serios sa pastreze pachetul de actiuni al constructorului Opel. Ei cer insa ajutorul mai multor guverne europene pentru a putea relansa compania.

Lupta pentru achizitonarea Opel a fost cu adevarat o dilema, iar acum cei de la GM se gandesc tot mai mult sa pastreze actiunile constructorului. Acestia au anuntat ca asteapta un ajutor de 1 miliard de euro din partea guvernelor Spaniei, Marii Britanii si Poloniei pentru a-si mentine deschise portile fabricilor Opel.

Compania General Motors ar fi disponibila sa ofere 700 de milioane de euro din propriul “buzunar” pentru a repune pe picioare si pentru a restructura, din punct de vedere financiar, constructorul Opel. Diferite surse din interiorul companiei au spus ca o decizie finala asupra viitorului marcii europene se va lua, cel mai tarziu, pe 8 septembrie.

In cazul in care GM va continua sa se ocupe de managementul Opel, acestia doresc sa isi reduca costurile cu 900 de milioane de Euro si totodata sa disponibilizeze 10.000 de angajati. Aceasta decizie trebuie analizata in detaliu pentru a vedea daca GM merita sa faca acest efort pentru a reinvia o marca cu peste 55.000 de muncitori in intreaga Europa.

via | automotionblog

Comentarii (5)

  • ......
    sper ca pe Opel sa o cumpere Magna sau belgienii aia si GM sa dea faliment
    9 6
  • opel
    Mai da nesimtiti mai sunt astia de la GM, sa vanda odata la Fiat si sa ne lase in pace. Cum poate sa spuna ca nu sunt profitabili. O simpla analiza te face sa-ti dai seamna ca nu este asa si ca baieti sunt pe plus. Asa ca GM lasane, lasane.
    5 1
  • MaxSpeed
    GM
    GM este una din companiile cele mai proaste din lume in frunte cu managerii lor de kkt. Noroc cu idiotii de americani ca nu stiu ce-i aia calitate ca daca nu, erau morti deja...
    5 1
  • george
    LEANA UDREA E MIC COPIL
    pe langa nesimtitii astia de la GM. Vor bani de la europeni dar vor si sa disponibilizeze 10.000 de oameni (pentru inceput)...Sunt chiar mai tari decat milogii aia de la Chrysler care au dat Mercedes in judecata pentru ca le cere bani pe marfa pe care le-o livreaza. TUPEU PENAL...

    Sper ca europenii sa nu le dea nimic si Opel sa intre in faliment...Doar asa vor scapa de lipitorile astea nesatule. Si dupa aia sa-i puna Magna pe picioare. Cred ca va fi mai usor asa...
    2 1
  • adn opel
    GM este 0
    FARA OPEL GM ESTE CA UN CORP FARA CAP
    Doamne ajuta ca Opel sa scape de acesti vampiri de la GM,bine ca traiesc alte marci care fabrica conserve pe 4 roti si o marca ca OPEL cu traditie de peste 100 de ani sa moara,sunt disperati americanii dupa tehnologia germana de top,daca nu sa cumpere GM actiuni la Dacia ca au acelasi standard de calitate,sa nu mai auzim odata de acesti redusi care vor sa traiasca pe spatele masinii germane,sa ajute divinul sa fie bine.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru