GM: "Oferta chinezilor pentru Opel este formidabila"

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 07.07.2009
Bejing Auto a facut o oferta tentanta pentru preluarea Opel, catalogata de General Motors drept "formidabila". In aceste conditii, Magna ar putea pierde cursa in fata chinezilor.

Situatia celor de la Opel este inca incerta dupa ce General Motors a anuntat ca tratativele cu Magna nu s-au finalizat. Anuntul facut de grupul american a starnit din nou interesul concernelor internationale, interesate de preluarea constructorului german.

Recent, GM a declarat oficial ca a primit o oferta concreta din partea chinezilor de la Beijing Auto, pe care americanii au catalogat-o drept "formidabila".

Potrivit informatiilor aparute de curand in presa internationala, chinezii ofera 660 de milioane de euro pentru preluarea Opel, evitand astfel inchiderea uzinelor din Germania. In plus, chinezii au cerut din partea statului german un ajutor de numai 2.64 miliarde de euro, mult mai putin decat isi dorea Magna, adica 4.5 miliarde de euro.

Surse anonime din interiorul conglomeratului american au declarat ca "General Motors apreciaza seriozitatea oficialilor din Beijing si abilitatea de a gasi solutii alternative." In aceste conditii, pozitia pe care se afla pana acum Magna este pusa serios sub semnul intrebarii, Opel fiind practic pe punctul de a ajunge in mainile chinezilor.

via | Autoblog

Comentarii (7)

  • Sper ca nu se va intampla asa ceva
    Nu ar fi bine pentru industria automobilistica globala. Or sa omoare si segmentul asta.
    2 3
  • Super tare !!Ce era Opel si ce a ajuns ca firma.nici ei nu mai stiu cui sa o dea.Daca era vreo marca frantuzeasca sau mai stiu eu vreo ciudatenie mai ziceam dar in cazul opel e cam nasol.
    8 2
  • george
    DACA NU SUNT CHITITI PE TEPUIALA,
    chinezii ar putea face treaba cu Opel-ul...
    3 8
  • ok
    suna bine..............
    dai 660 milioane si primesti OPEL + ajutor de 2,64 mld.
    Profit 2 miliarde :)
    cool!
    Intrebare: ajutorul trebuie rambursat?
    2 2
  • sunt deacord cu george
    Daca nu vor decat sa o vanda la un pret mai mare dupa ce trece criza, si ii lasa pe cei de la Opel in pace o sa fie bine
    Oferta asta spune multe, avand in vedere generozitatea pe care o afiseaza fata de oferta Magna, deci chinezii au bani, si opel va stii sa se foloseasca de ai
    0 0
  • iar
    Iar discutam despre asta. Cand ajunge la rusi, cand ajunge la chinezi. Da mama lor de prosti nu poate sa alega o data pentru totdeauna o tara a civilizata. Ce pot oferii rusi si chinezi de se gandesc asa serios astia sa vanda aici. Va spun eu; scarba si greata.
    Vindeti la canadieni sau la italieni vindeti undeva unde trebuie. Sa mor eu daca si opel ajunge la chinezi nu imi mai iau masina. Daca ma gandesc bine toate masinile care imi plac nu pot sa le cumpar. Opel -ba rusi ba chinezi, Volvo - cel mai probabil chinezi (cu toate clauzele lor) Nissan (imputiti de francezi) si tot asa.

    Cred ca singura solutie ori ramane cea mai eftina masina posibila (Dacia) ori cea mai scumpa si facuta in Germania.
    2 2
  • AndreiRN
    Comert Liber
    Putini sunt capabili sa accepte si sa inteleaga piata libera.
    Mai ales cand nu e vb de ei.
    Cum ar fi ca mie sa-mi refuze sa-mi vanda .... paine, sau oua sau benzina? Se vinde ORICUI are bani sa cumpere.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru