GM se gândeşte din nou la versiuni de performanţă ale lui Cruze şi Aveo

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 23.08.2010
Noua conducere a departamentului de marketing de la General Motors ar putea regândi strategia privind modelele de performanţă bazate pe Cruze şi Aveo.

În urma unor schimbări de conducere în cadrul departamentului de marketing al celor de la General Motors, producătorul american de automobile ia în considerare propuneri mai vechi pe care le refuzase în trecut. Printre aceste propuneri se află şi decizia de a dezvolta modele compacte de performanţă bazate pe Chevrolet Aveo şi Chevrolet Cruze. În 2009, cei de la Chevrolet au prezentat conceptul Aveo RS la Salonul Auto de la Detroit, iar conceptul respectiv a atras laudele fanilor care aşteptau un asemenea model în segmentul mic. Ulterior au apărut zvonuri care anunţau o versiune SS a lui Chevrolet Cruze pentru piaţa americană, dar şi aceasta a fost amânată definitiv.

Potrivit celor de la AutomotiveNews, GM s-a răzgândit şi le mai dă o şansă celor două modele, sau cel puţin se va gândi de două uri înainte să arunce "la gunoi" propunerile de dezvoltare ale acestor versiuni de performanţă. "Avem o oportunitate desoebită în segmentul mic şi în segmentul compact.

Modelele mici şi modelele compacte vor fi din ce în ce mai importante pe viitor, iar noi căutam performanţe eficiente", a declarat Jim Campbell, vicepreşedintele diviziei de performanţă şi motorsport a celor de la GM.

Jim Campbell a lucrat cu echipele de NASCAR, American Le Mans Series şi Grand-Am Road Racing ale celor de la General Motors. Aceleaşi echipe de ingineri vor fi chemate să îi ajute pe colegii lor care lucrează la versiunile de performanţă ale lui Aveo şi Cruze să realizeze prototipuri cât mai promiţătoare ale acestor modele. Deşi GM va lucra la versiuni de performanţă pentru mai multe modele din portofoliul său, accentul va fi pus pe creaţiile prezentate sub siglele Chevrolet şi Cadillac.

Via | Leftlane

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru