GM va incepe sa isi plateasca imprumuturile incepand cu luna viitoare

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 16.11.2009
General Motors va trebui sa returneze banii pe care i-a imprumutat in timp ce trecea printr-un moment extrem de dificil din punct de vedere financiar. Corporatia americana are datorii atat la guvernul SUA, cat si la guvernul Germaniei.

Americanii de la General Motors isi vor anunta planurile de plata ale imprumuturilor in decursul zilei de astazi. Mai exact, GM va incepe plata imprumuturilor pe care le-a facut inainte de iulie 2015. General Motors trebuie sa returneze 6.7 miliarde de dolari statului american. Platile ar putea fi efectuate in transe de cate un miliard de dolari per trimestru, pana cand datoria oficiala de 6.7 miliarde de dolari va fi acoperita.

Pe langa datoria de 6.7 miliarde de dolari, cei de la General Motors au primit inca 50 de miliarde de dolari de la guvernul american. Acesti bani vor fi returnati partial in fonduri, in timp ce restul va fi returnat sub forma de actiuni. Valoarea actiunilor GM este foarte importanta pentru aceasta tranzactie, deoarece guvernul american doreste 61% din companie, iar cei de la GM trebuie sa furnizeze diferenta in bani de la valoarea a 61% din actiunile companiei la 50 de miliarde de dolari.

Datoria General Motors fata de guvernul Germaniei va fi si ea platita, aceasta avand o valoare de 2.2 miliarde de dolari.

De data aceasta, cei de la GM au inceput deja plata, achitand prima transa de 200 de milioane de dolari catre statul german. La acea vreme, GM a primit banii respectivi pentru a mentine compania Opel pe linia de plutire. Vanzarea esuata a marcii Opel catre consortiul format de candienii de la Magna si rusii de la Sberbank a infuriat parlamentarii germani, care au cerut restituirea de urgenta a banilor imprumutati celor de la GM.

Via | Autoblog

Comentarii (2)

  • george
    LE DA TATUCA OBAMA CA E BAIAT BUN
    iar 2.2 miliarde de dolari nu e cine stie ce suma...Nu inteleg de ce GM mai trebuie sa returneze bani statului american in conditiile in care statul american e actionar majoritar...Ca sa nu mai pomenesc de faptul ca esalonarea e o gluma foarte reusita...4 miliarde de parale americane pe an in an de criza?!?! Yeah, right...
    1 1
  • NeoGalaxy
    GM mai are datorii de vreo 15 miliarde sau aproximativ si la guvernul Canadei.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru