GM vrea sa faca un coupe cu patru usi din Chevrolet Cruze

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 08.02.2010
Chevrolet Cruze are putea da nastere unui model de performanta care sa poarte titulatura SS, unei versiuni ecolgice si a unui coupe cu patru usi. Toate cele trei modele vor debuta undeva in urmatorii trei ani.

Incurajati de succesul lui Cruze, americanii de la GM se gandesc sa dezvolte un coupe cu patru usi pe platforma berlinei de la Chevrolet. Modelul ar pastra ampatamentul lui Cruze si ar sacrifica spatiul oferit pasagerilor de pe locurile din spate in favoarea unui design mai expresiv. Scopul unui asemenea model este de a obtine un profit ridicat de pe o platforma relativ ieftina, cum este cea a lui Cruze. Pretul modelului rezultat ar fi apropiat de cel al unui Camaro.

Chevrolet ar putea oferi si o versiune de performanta a lui Cruze, care va purta titulatura legendara SS. Modelul va fi echipat cu un motor Ecotec de 2.0 litri care va fi supraalimentat cu o turbina si va furniza 260 CP si 350 Nm. Pentru moment, americanii de la GM nu au dezvaluit informatii suplimentare despre aceasta potentiala versiune de performanta lui Cruze.

Potrivit celor de la Motortrend, niciuna din cele doua versiuni ale lui Cruze nu va debuta in urmatorii doi ani. Inginerii de la GM lucreaza acum la o versiune ecologica a lui Cruze, care va avea un consum extrem de scazut de carburant.

In cazul in care GM va implementa o versiune mai performanta a lui Cruze, aceasta ar putea prelua o parte din platforma Epsilon pentru a oferi un sistem de tractiune integrala, sau o parte dintr-o alta platforma GM, pentru a implementa un sistem de tractiune spate.

Via | Motortrend

Comentarii (3)

  • da si eu vreau...un diesel de 150cp...ar fi mai mult decat ok pt.mine de preferinta alb...
    4 4
  • piticu
    pt ian
    Bine IAN,cumpara-l,ce mai astepti sau vrei sa ti-l faca cadou cineva asa cum e cazul meu ?
    2 0
  • coupe 4 usi
    In opinia mea nu exista notiunea de coupe cu 4 usi.
    Sper sa nu fiu singurul. Nici Merc. CLS, nici Panamera, nici Rapide si nici un alt model nu sunt coupe-uri.
    E o nisa atat de vaga incat parerea mea e ca nu merita luata in considerare.
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru