Grupul Volkswagen preia Scania

De Catalin Dinu
Publicat Joi, 17.07.2008
Producatorul suedez de camioane Scania va deveni al noualea brand al Grupului Volkswagen.

Esential

2.8 miliarde de euro este valoarea pachetelor de actiuni ale companiei Scania achizitionate recent de Grupul Volkswagen.

Grupul Volkswagen se va largi prin includerea producatorului de camioane Scania in gama brandurilor detinute sau controlate de nemti prin participare majoritara la capitalul acestora. Astfel, Scania se va alatura celor opt marci ale Grupului, deja consacrate in domeniul auto, precum Audi, Volkswagen, SEAT, Skoda, Lamborghini, Bugatti, Bentley sau Man.

Conducerea Grupului a primit recent aprobarea comisiilor europene pentru achizitionarea unor pachete de actiuni ale companiei suedeze Scania AB pentru a deveni actionar majoritar. In prima parte a anului, Grupul german a ajuns la un acord cu Investor AB si Fundatia Wallenberg pentru a cumpara in intregime pachetele detinute de cei doi actionari la un pret de aproximativ 2.8 miliarde de euro. Acest lucru le-ar permite germanilor sa detina 68.6% din actiuni si sa aiba putere de decizie absoluta in cadrul companiei Scania.

“Suntem incantati ca Scania devine acum cel de-al noualea brand puternic din grupul celui mai mare producator auto in Europa.

Scania are acum o structura clara a actionarilor, cu Volkswagen actionar majoritar. Asemeni tuturor marcile din Grup, Scania isi va pastra propria conducere, cultura si profil”, a declarat Martin Winterkorn, presedintele Consiliului de Administratie al Volkswagen AG.

Via | Carscoop

Comentarii (5)

  • prudentul
    despre Scania
    Fac ÅŸi autocare, nu doar camioane.
    0 0
  • sehhel
    Hmmm
    Nu'mi place ideea ca VW sa conduca Scania...o sa colaboreze cu Man si vor avea componente in comun...ceea ce duce la excluderea orginalitatii marcii...ar fi de preferat ca Scania sa ramana intacta, si sper sa fie si in continuare printre cele mai bune camioane & autocare.
    0 0
  • bogdan
    vw
    am si eu o intreprindere de sosete, nu vrea vw sa cumpere pachetul majoritar =))
    0 0
  • @sehhel - too late!
    Intr-o alta stire de azi, zice ca: "Cel mai probabil, noul Cayenne va imparti aceeasi platforma cu noua generatie Touareg,..."
    Mi se pare o idee de cacao, dar asta e noua strategie globala, ca sa scada costurile de productie.
    Legea numaru 1 - The Golden Rule: The gold makes the rules.
    Si noi le cumparam si continuam sa poluam.
    Opriti istoria! Cobor la prima! Opriti la statia "Doamne fereste!"
    0 0
  • Mircea
    @Theo
    Actuala generatie de Porsche Cayenne foloseste platforma tehnica a lui VW Touareg,asa ca nu-i nimic nou sub soare! Ca o ironie a sortii,Porsche a ajuns in ipostaza de a cumpara grupul VAG datorita succesului inregistrat de Cayenne,model realizat pe o platforma VW.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru