Hibrizii Toyota ar putea distruge orezariile Japoniei

De Cornel Șocariciu
Publicat Joi, 02.07.2009
Programul de dezvoltare al automobilelor ecologice propus de cei de la Toyota ar putea insemna distrugerea culturilor de orez din zona centrala a Japoniei.

Esential

660 de hectare de culturi de orez ar putea fi distruse de proiectul celor de la Toyota

Toyota isi pregateste viitorul pe o suprafata de 660 de hectare de culturi de orez aflate in apropierea orasului Shimoyama, aflat la doar 30 de minute de sediul celor de la Toyota. Japonezii planuiesc sa dezvolte un centru de cercetari cu cel putin zece kilometri de piste de testare a automobilelor ecologice.

Planurile celor de la Toyota au atras furia grupurilor ecologice din Japonia, care se declara consternate de faptul ca producatorul nipon va face despaduriri, va distruge culturi de orez vechi de trei sute de ani si va nivela pe alocuri dealuri si munti pentru a face loc noilor facilitati de dezvoltare si testare a modelelor. Toyota nu a vrut sa comenteze aceste acuze primite din partea ecologistilor.

Producatorul Japonez a cheltuit 234 de milioane de euro pentru achizitonarea terenurilor, iar proiectul este estimat sa coste cel putin 734 de milioane de euro. Toyota va continua sa investeasca pentru a-si pastra avansul fata de cei de la General Motors si Honda.

Akio Toyoda, presedintele Toyota a declarat ca planuieste sa conduca masinile fabricate in atelierele constructorului japonez.

“Doresc sa fiu un presedinte care se implica”, a mai spus Toyoda.

via |Bloomberg

Comentarii (6)

  • AndreiRN
    Prostii
    Prosti politice.
    Cate slujbe ofera orezariile si cate Toyota?
    2 4
  • george
    S-AU TAMPIT SI JAPONEZII
    Chiar asa de rupti de realitate sunt si astia incat nu stiu ca nu e bine sa pornesti razboaie cu ecologistii? Si asta in conditiile in care ei se pretind a fi unii dintre cei mai "verzi" constructori de masini din lume...Risca sa darame intr-un an ceea ce au construit in 15. Daca ecologistii vor mai uita de insulta asta, concurenta sigur nu le va ierta asemenea prostie. Mai ales pe "canicula" asta.

    Puteau si ei sa faca centrul asta pe alta tarla de prin Japonia. Nu cred ca guvernul nu i-ar fi ajutat, mai ales daca puneau problema cum trebuie. Un mic santaj cu plecarea in California, de exemplu, (unde americanii le-ar fi pupat si picioarele pentru astfel de investitii), si se gasea o solutie imediat.

    @ AndreiRN

    Extrem de simplist pui problema. Ce-ar fi daca ar pastra si joburile de la orezarii, si cele de la centrul tehnologic? Nu stiu tie cum ti se pare dar mie mi se pare muuuult mai bine. Mai ales ca nu se luau de ciuf cu ecologistii...Si nu-si puneau concurenta in cap...De pe-acum stiu pe unii care le vor scoate ochii pentru asta...
    8 1
  • someone
    haaa
    distrugeti plantatia de orez , faceti fabrica , creati locuri de munca cica si dupa mancati fiare ca alea sunt mai bune ;). exxtraordinar de bine gandit , bravo toyota ecologisti lu peste
    2 0
  • de acord
    sunt de acord cu george.si asa e o problema globala industrializarea si dezvoltarea, dapoi in japonia unde spatiul este asa de limitat.solutii alternative sunt cu siguranta.de ce nu incearca sa se dezvolte in sus? totusi sunt 3 dimensiuni nu? cel putin...alti constructori si arhitecti prin japonia au decis sa se inalte decat sa se lateasca tocmai pentru a evita despaduririle.is curios ce o sa se intample cand nu vor mai avea ce taia?chiar is foarte curios.
    1 1
  • Astia s-au tampit de tot cu hibrizii lor. Prea mare isteria pentru un plus de eficienta procentuala cu o singura cifra la consum/poluare. Hai sa distrugem recoltele si asa putine ca sa facem carburant din plante si centre de cercetari pentru ceva care oricum e de tranzitie si lipsit de durabilitate.
    1 1
  • marioara
    SOS!Inundatiile!
    o sa le vindem noi oxigen cu 10 yeni/100gr;ca noi vom replanta padurile distruse haotic de "padurari" cu banii japonezashti...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru