Honda Jazz conduce in topul celor mai fiabile masini din Anglia

De Cornel Șocariciu
Publicat Duminica, 11.10.2009
Warranty Direct a realizat topul celor mai fiabile masini din Marea Britanie. Prima pozitie este ocupata de Honda Jazz, urmata de Toyota Yaris si de Ford Fiesta.

Warranty Direct a realizat un top al celor mai fiabile masini vandute in tara in functie de numarul de defectiuni aparute in perioada de garantie. Conform studiului realizat de acestia, pe primul loc se afla modelul de segment B Honda Jazz, cu un procentaj de modele care au cauzat defectiuni de 10%.

Locul secund este ocupat de un alt model de oras, Toyota Yaris. S-a dovedit ca 13% din numarul acestor modele vandute au suferit defectiuni. Pe ultimul loc al podiumului se afla Ford Fiesta, procentajul unitatilor care au ajuns la service fiind de 17%. Clasamentul celor mai fiabile masini se incheie cu modelul spaniol Seat Ibiza. 48% din masinile vandute au suferit defectiuni, 40% dintre acestea avand probleme cu suspensiile. Pana acum, constructorul spaniol nu a facut nicio declaratie referitoare la aceste statistici.

via | channel4

Comentarii (13)

  • Unde-i mult ridicatul in slavi VW?
    16 3
  • AndreiRN
    Calitate
    Mai au multe de invatat europeni la capitolul fiabilitate.
    10 5
  • @andrei
    da... au... de la alti europeni! ca americanii mai au mult pana sa invete ce-i aia masina.
    6 2
  • george
    TOPURI FACUTE DE SAORMARI
    Si macar sa fi fost niste saormari buni, dar mai sunt si prosti de se calca singuri pe picioare...Probabil ca fac si ei cate 2 - 3 saorme pe saptamana si asa se explica profesionalismul lor...

    Iar de primele 2 comentarii de mai sus si de autorii lor, ce sa mai zic? Sacul si-a gasit peticele...

    Polo, Ibiza si Fabia sunt masini facute pe o singura platforma, cu aceleasi motoare, aceleasi cutii de viteze si cu aceleasi trenuri de rulare, inclusiv FRANELE. Cele 3 apar in top cu defectiuni total diferite si cu procentaje de defectare dispersate in grila. Si asta in conditiile in care piesele care au rol in problematica descrisa de ei sunt identice.

    Deci niste cretini si astia ca si cei de la JD Power...

    Repet, a nu stiu cata oara: cand voi vedea un top al fiabilitatii facut cum face IKEA testele de anduranta ale produselor (adaptat la auto, bun inteles), atunci poate ca o sa cred. Pana atunci, sa ne mai lase cu manipularile astea de 0,02 ROL...

    Si mai repet un lucru foarte important, in esenta atat de simplu incat nu-i nevoie decat de un creier mononeuronal pentru a fi inteles dar pe care unii nu pot sa-l priceapa indiferent de cate ori e spus: cand o avea Honda complexitatea tehnologica si sistemul de individualizare a masinii de la Volkswagen, atunci sa faca teste comparative de fiabilitate. Cu cele 10 modele si 10 motoare cate are, Honda nu ar trebui sa aiba nici un recall si sa faca masini din ce in ce mai bune...Iar asta nu prea se intampla...Din pacate...
    3 13
  • JAZZ - the one
    NO COMMENT!
    Simply the best !
    HONDA rulls :)
    8 0
  • Esti total varza ca de obicei gicuta.
    Lasa masinile pt cine cunoaste domeniul si dute linistit in al tau U 650 la arat.
    7 0
  • george
    PARERI AVIZATE
    @ LEE

    Daca te-oi pricepe la masini cum te pricepi la engleza pe care o folosesti fara sa ti se ceara, atunci ar trebui sa vorbesti cu semaforul...cand e pe intermitent...

    BTW, nu am vazut nici o referire la ceea ce am scris eu acolo. In afara de lamentari penibile, nu ai nimic concret de spus?

    @ bbb

    "Dute"?!?!?!? Tu iti dai cu presupusul pe subiecte din astea? Nu mai bine ai invata tu un pic de gramatica inainte sa spui gugumanii?

    La fel si pentru tine: la obiect nimic, nimic?
    0 8
  • DECI
    STIE CINEVA DANSUL PINGUINULUI...?! MA MIR CA NU ATI BAGAT SI FIATUL SAU RENAULTUL IN TOP ,CA NU-I SITE SAU REVISTA SA NU-I PUPE IN C...R TOATA ZIUA! FOR MONEY,OF COURSE!
    2 3
  • Claudiu
    Pretul de 16000 euro este prohibitiv
    Honda Jazz este un foarte bun model de achizitionat second-hand ca nou la 16000 euro este prohibitiv mai ales daca il comparam cu alte modele de clasa mica .
    3 1
  • @Claudiu
    Te inseli, Jazz-ul porneste de la 12.828,20 euro TVA inclus.
    Si da, are pretul mare, fiind facut in Japonia. Acum, de saptamana trecuta se face in UK, deci, e normal sa scada pretul cu 10-20 % !!!
    Si din nou DA, e o foarte buna masina SH !!!
    4 0
  • nimic nou sub soare
    Stirea asta nu e mare noutate, Honda e in topul fiabilitatii de mult timp. E una din calitatile de care nu s-a debarasat niciodata, a devenit deja un pleonasm sa spui "fiabila Honda". Din pacate, mai au de lucrat putin la pretul Jazz-ului, iar eu, unul, sper ca odata cu inceperea fabricatiei de Jazz la Swindon, sa mai scada din el.
    Iar faptul ca modelul asta e cea mai apreciata si bine vanduta masina in Japonia ar trebui sa elimine orice dubiu (nu cred ca peste 1 milion de clienti japonezi pot fi atat de prosti). Este, practic, cea mai lipsita de bug-uri Honda si cea mai spatioasa in clasa ei.

    George, am retinut ca esti cel mai destept si toata lumea e proasta, nu mai e nevoie sa insisti.
    Doar la o intrebare te rog sa-mi raspunzi: de cat timp nu-ti mai iei tratamentul? Sa inteleg ca intreruperea lui are vreo legatura cu incetarea compensarii la medicamentatia psihotica? Nu e nici o problema, te impumut eu daca doresti. Cu consultatiile cum mai stai, esti la zi, sau i-ai exasperat pana si pe psihoterapeuti? Nu m-as mira. Apropo, parca am vazut niste baieti in halate albe intrand la tine pe scara. Pazea! Eu zic ca poti sa-i pacalesti daca iti pui un abajur in cap, un bec in gura si faci pe veioza. "Succesuri"!
    8 0
  • Jazz
    Acum nu se spune daca e vechiul sau noul model, vechiul model e cel mai fiabil model Honda cunoscut si recunoscut in toata lumea. Sa speram ca si modelul actual e la fel si ca producerea sa in An glia nu va afecta aceasta reputatie. Din pacate pretul il face la noi sa nu fie prea vandut.
    2 0
  • george
    AI RETINUT PROST
    @ BRR

    Si nu-i deloc de mirare...

    In loc sa scrii magarii gratuite si aberatii in stil Vadim pe un sfert de pagina, nu mai bine insirai niste contraargumente concrete la ceea ce am spus eu acolo?

    Stiu ca e mai simplu sa creezi diversiune prin a arunca cu rosii stricate atunci cand n-ai habar pe ce lume esti dar si mai simplu decat asta e sa taci...

    Ca sa nu mai faci pe prostul in halul asta si sa nu te mai ascunzi dupa deget, spune-mi cum sta treaba cu platformele comune de la VAG si cu logistica de productie de la Honda. Bun inteles, daca reusesti sa-ti amintesti cum te cheama...
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru