Hyundai pregateste rivali pentru VW Tiguan si Passat

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 23.06.2009
Constructorul coreean a facut publice intentiile sale pentru urmatorii ani, lista viitoarelor modele incluzand variante MPV ale modelelor i20 si i30 dar si rivali pentru VW Passat si Tiguan.

Devenit in ultimii ani unul dintre cei mai impotanti constructori auto de pe mapamond, Hyundai tinteste tot mai sus in clasamentul celor mai mari producatori. Drept pentru care, coreenii au anuntat un plan de viitor indraznet, care include lansarea mai multor modele importante, ce ar urma sa ajute mult vanzarile.

Primele informatii se indreapta catre versiunea de productie a conceptului Ix-Onic, dezvaluit in primavara acestui an la Salonul Auto de la Geneva. Modelul de serie va fi un concurent serios pentru Volkswagen Tiguan, Hyundai intentionand sa introduca pe acesta un motor nou de 1.6 litri si 140 de cai putere cu emisii CO2 de numai 149 g/km.

In 2010 Hyundai are planuri mari cu modelele i20 si i30, hatchback-urile urmand sa dea nastere unor variante MPV, mult mai spatioase. In aceste conditii, se asteapta ca i20 MPV sa masoare 4.10 metri lungime, 1.77 metri latime si 1.60 metri inaltime, in timp ce fratele sau mai mare, i30 MPV, va fi putin mai generos in dimensiuni: 4.48 metri lungime, 1.80 metri latime si o inaltime de 1.61 metri.

Un an mai tarziu, mai exact in 2011, Hyundai isi propune sa patrunda si pe piata sedanurilor medii cu un viitor i40, o versiune de serie a conceptului Genus. Asteptat sa se bata cu Opel Insignia si Volkswagen Passat, modelul va fi oferit publicului in varianta sedan si break, propulsat de o gama larga de motorizari eficiente.

Liniile conceptului Veloster nu vor ramane nici ele nefructificate, Hyundai intentionand sa dezvolte pe platforma sa un model nou, care va fi propulsat de o gama de motizari eficiente: aceeasi unitate de 1.6 litri si 140 de cai precum si de o versiune superioara, tot cu patu cilindri, care insumeaza 2.0 litri si dezvolta 172 de cai putere. Elementul surpriza in cazul noului Veloster vor fi insa portierele, care se vor deschide asemanator cu cele ale actualului MINI Clubman.

via | WCF

Comentarii (7)

  • Prea tare...
    De unde .... au astia atatia bani? S-au ridicat in cativa ani cat n-au fost altii in stare s-o faca intr-o suta...
    Acuma 10-15 ani nici nu stiam k exista Hyundai si acuma... OMG...
    8 1
  • ok
    baietii au avut un plan bine pus la punct din anii '90.
    vor sa faca si o marca de lux, gen Acura, Lexus, Infiniti, cred ca pe baza lui Genesis............
    plus ca le merge bine la frati ( KIA )
    nu e nici o mirare..........
    10 2
  • Nu stiu ce sa zic cred ca tintesc cam sus.Oricum decat o masina frantuzeasca in special Renault in mod cert mai bine un Hyndai sunt net superioare!!
    6 6
  • kia, hyundai?
    Intre a avea o politica de marketing buna si a face masini cu suflet este o mare diferenta... :( ca sa va fie mai clar va pot spune ca unii construiesc o masina in jurul soferului, iar kia si hyundai in jurul raspunsului la intrebarea "cat ne umple noua portofelul?"
    Unicul tel muncit asiduu este acela de a disimula masini vechi europene sub ambalaje prezentabile, ce dau senzatia de chilipir, de oportunitate imediata si care ar trebui sa stimuleze un impuls decizional irational... politica lor? agata prostii si ia-le banii pana nu se prind! eu vreau mai mult o masina si mai putin aspect comercial.
    Bine, or face ei masini de duzina din deseuri reciclate 100% dar e clar ca sunt sunt baieti cu scoala coreeenii astia... nu trebuie decat sa va uitati la volumele de vanzari...
    7 5
  • @Vasi27
    Pe ce te bazezi cand zici asta??? Da un exemplu... Ai mers cu un Kia Cee'd? Dar cu un Santa Fe?...
    Trebuia sa fie cineva sa dea cu bota...
    3 4
  • sailor66
    in jurul soferului-pt vasi27
    sigur..francezii fac masini in jurul soferului...aha...cand dai cu ea in pom se-nfasoara toata in jurul soferului!!!sa-ti spuna altii care au masini facute in jurul lor...pierzi tot ce e mai frumos din soferie , esti semi-ghidat de toata electronica iar tie iti ramane numai sa belesti ochii la drum si sa stai in garda cu piciorul aproape de pedala de frana!!!decat asa mai bine pas...d-alea sa conduci tu si prietenii tai...mie inca-mi mai place sa fuga fundul masinii intr-o curba si sa redresez in stil rally...inca mai merg cu geamul deschis sa simt mirosul pomilor infloriti de pe marginea drumului...inca ma mai uit cu atentie in retrovizor cand parchez cu spatele...asta-i soferie!!!
    5 4
  • porcarii
    am fost cu santa fe, am fost cu accent, am fost cu tucson. O masina mai prost construita decat alta... la ce bani dai pe un santa fe... si dupa 2 luni se strica toate pe ea, butoane, electrica, toate... niste masini ieftine, fara a prezenta vreodata vreo concurenta reala pt volkswagen.. sa fim seriosi.
    4 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru