In 2012 vom calatori in spatiu cu o firma de tuning

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 05.12.2008
Casa de tuning Project Kahn dezvolta o nava cosmica care va permite transportul persoanelor in spatiu, in 2012.

Ne-am obisnuit ca cele mai importante case de tuning sa isi surprinda publicul cu pachete de accesorii cat mai ciudate si de cea mai buna calitate. Project Kahn este unul dintre tunerii care se poate mandri cu creatii de acest gen, kiturile sale fiind foarte apreciate in domeniu.

Se pare insa ca englezii nu se mai multumesc cu incercarea de a cuceri lumea auto si se gandesc mult mai departe. Nu este vorba de un alt continent, de Asia, de America de Sud sau de Australia. Este vorba despre un proiect mult mai important, care tinteste dincolo de Terra, mai exact spre spatiul cosmic.

Poate parea ciudat, dar Project Kahn a gandit deja o nava spatiala in stadiu de concept. Proiectul tunerului britanic se numeste Kahn Galactic si va fi prezentat in cadrul unui eveniment de profil ce va avea loc in ianuarie 2009 la Londra.

In cadrul acestui eveniment, Kahn va dezvalui publicului designul conceptului Kahn 1, care nu este altceva decat o naveta spatiala. Michael Woodhouse, managerul proiectului dezvoltat de Kahn, a declarat ca Knight 1 va avea "un design complet revolutionar si va fi un concept diferit de ceea ce tunerul britanic a creat pana in prezent".

Woodhouse nu a dezvaluit nici o informatie despre naveta spatiala, primele detalii urmand sa fie oferite publicului abia in luna ianuarie.

Surse neoficiale afirma ca naveta pe care a gandit-o Kahn este gata in proportie de 60%, primele teste de zbor urmand sa fie demarate in vara lui 2010 in desertul Mojave. Daca va trece cu succes de aceasta perioada, Kahn Knight 1 ar putea incepe si testele in spatiu la inceputul lui 2011. Intr-un final, primele zboruri destinate pasagerilor vor avea loc la sfarsitul lui 2012, daca lucrurile merg conform planurilor.

via | WorldCarFans  

Taguri: Project Kahn

Comentarii (11)

  • mai-mai
    DACA OR SA FACA SI ASTEA ASA CUM FAC AUTOTURISMELE........VAI MAMA LOR ! MAI BINE SI-AR VEDEA DE CARNATI SI DE BERE......SI DE MARX , ENGELS.....
    0 0
  • iulianix
    @alex
    ...dreptate ai mai Alex!
    0 0
  • george becali
    offf offff
    Ma baieti voi nu ca sunteti prostii dar va mai si laudati.Creieru vostru este evaporat nu mai aveti gram.
    0 0
  • AndreiRN
    Spatiul
    Pai spatiul este mai aproape decat multi stiu. La 60km deasupra noastra incepe spatiul. Prima firma particulara deja a dovedit ca poate duce 4 persoane in spatiu si este din Mojave, California. Deva sa format prima firma de turism si se accepta rezervatiile deja. Se lucreaza la space-avionul capabil de 10 pasageri acuma. La 60 de km puterea gravitationala este aproape nula si poti usor pluti in spatiul din interior. Intradevar este -50C afara si ceva radiati nu prea sanatoase. Restul ..... orice e posibil.
    0 0
  • raduku
    Ha Ha Ha
    Hai baieti sa ne construim si niste "pensiuni" pe acolo. Asta sa nu ne plictisim prin spatiu...
    :-)
    0 0
  • soso_70
    spatiu
    romania este deja in spatiu incepad de la politica pana la oameni obisnuiti
    0 0
  • bine de tot
    Sa iesim cu toti in spatiu, sa ramana numai politicienii sa vedem ce le trece prin cap, ce legi mai scot.
    0 0
  • mowgli
    @andreirn
    tin sa te contrazic, afirmand ca spatiul cosmic si sfarsitul atmosferei incepe oficila de la 100km altiudine.oricum pare putin.dar tu prezinti porblema ca si cum ai merge de la bucuresti la constanta si inapoi si asta nu pare mult.nu conteaza cat de scurt e drumul.problema enorma fiind energia de care ai nevoie pentru a ajunge acolo.pentru a scapa de acceleratia gravitationala ai nevoie de o energie enorma, iar pentru a genera o astfel de energie enorma ai nevoie de un mijloc de porpulsie, pentru care doar combustibilul costa cateva sute poate miliarde de dollari.deci nu e totusi chiar asa de simplu.daca ar fi asa simplu orice avion cu elice din primul razboi mondial poate strabate distanta, dar nu vertical.o alta problema a ingineriei aerospatiale este portanta la o astfel de altitudine, in care atmosfera este atat de rarefiata incat nu poti avea o portanta suficienta, astfel nu ai mult control asupra "masinariei".a doua mare problema este intrarea in atmosfera, unde nava ajunge la temperaturi mai mari decat genereaza soarele, unde fortza de frecare este atat de mare incat o poate dezintegra.intrarea trebuie sa fie efectuata la un unghi de 21-23 de grade fatza de axa pamantului pentru a evita arderea.sunt miliarde de probleme de ordin tehnic, care sunt un challenge chiar si pentru nasa.sa nu mai vorbim de o casa de tuning, a carui plan este demn de tot respectul.
    0 0
  • AndreiRN
    Spatiu
    Problema motorului in spatiu este lipsa de oxigen si deci trebuie sa iti transporti acest element absolut necesar oricarui motor.
    Deci, se ridica vehiculul spatial pana la marginea atmosferei cu un avion clasic sau un balon considerabil si de acolo se lanseaza vehiculul spatial care in 60 de secunde a iesit de sub puterea atractiei gravitationale.
    De 15 ani lucrez la aceste vehicule.
    Da, intrarea este o problema datorita vitezelor extrem de mari dar motoarele spatiale merg in ambele directi si pot fi folosite si pt incetinirea vehiculului. Curand puteti lua bilete.
    0 0
  • da? 15?
    @AndreiRN...esti sigur? lucrezi de 15 ani , sau ai 15 ani poate o copie dupa buletin ne-ar fi de folos pentru ca explicatiile cam la varsta imi duce gandul. Documentarul de pe Discovery l-am vazut si eu asa ca oricine poate spune ca are 50 ANi de experienta in domeniu :) Iar NASA cam prosteste lumea cu greutatile insurmontabile legate de spatiu
    0 0
  • nu am chef sa va spun numele m
    super calatoriile in spatiu
    clar ca mavoi duce si eu intro calatorie in spatiu.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru