Infiniti FX Sebastian Vettel va fi produs în serie

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 11.10.2011
Infiniti a anunţat că versiunea concept FX Sebastian Vettel va fi produsă în serie. Modelul va beneficia de modificări estetice, dar şi de o putere totală de 420 de cai.

Esential

420 de cai putere dezvoltă Infiniti FX Sebastian Vettel.
300 de km/h poate atinge Infiniti FX Sebastian Vettel.

Prezentat ca o versiune concept în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, din această toamnă, Infiniti FX Sebastian Vettel Edition a atras deja suficienţi fani pentru a merita să intre în producţie.

O declară însuşi Andy Palmer, directorul Nissan Marea Britanie, care susţine că SUV-ul va păstra caracteristicile tehnice ale conceptului. "Acest experiment s-a dovedit interesant şi captivant atât pentru Sebastian Vettel cât şi pentru Nakamura, directorul de design Infiniti. FX Vettel Edition ne va ajuta să dezvoltăm mai mult brandul de performanţă IPL (Infiniti Performance Line) şi să ne perfecţionăm dinamica pentru a putea concura cu Mercedes AMG şi BMW M."

Versiunea concept, dedicată proaspătului campion mondial de Formula 1, are la bază cunoscutul FX50S Premium, la care s-au adăugat o serie de îmbunătăţiri importante: jante de 21 de inch, componente din fibră de carbon (extensia spoilerului faţă, eleronul, spoilerul spate) şi o grilă frontală nouă.

Garda la sol a fost şi ea redusă cu 20 de mm, iar masa a scăzut cu 46 de kilograme, până la 2049 kg.

Sub capotă se va ascunde acelaşi motor V8 pe benzină, modificat însă pentru a oferi un total de 420 de cai putere, cu 30 în plus faţă de versiunea de serie. Inginerii Infiniti au înlocuit sistemul de evacuare şi au recalibrat sistemul de control al motorului (ECU). Mulţumită bagajul de resurse impresionant, FX Sebastian Vettel poate atinge 300 de km/h. 

via | autoblog

Comentarii (1)

  • excelent !
    Arata super!
    10 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru