Infiniti va dezvolta un sistem de detecţie a obiectelor în mişcare din jurul vehiculului

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 26.08.2010
Inginerii Infiniti lucrează la un sistem care va detecta obiectele în mişcare din jurul unui vehicul care se deplasează cu viteză mică sau efectuează o manevră de parcare. Sistemul Moving Object va debuta peste aproximativ 24 de luni pe modelele EX şi FX.

Japonezii de la Infiniti lucrează la un sistem sofisticat de detecţie a obiectelor în miscare la un unghi de 360 de grade în jurul vehiculului. Noul sistem se numeşte Moving Object şi are rolul de a preveni micile incidente din parcări din cauza unor obiecte care se mişcă în jurul unui vehicul care efectuează o manevră de parcare şi acestea nu sunt observate la timp de şofer. Infiniti are deja un sistem de vedere a vehiculului de deasupra şi de monitorizare totală a împrejurimilor cu camere video. Noul sistem de detecţie ar duce această tehnologie la nivelul următor în ceea ce priveşte siguranţa.

Odată cu implementarea acestui sistem, următorul pas ar fi dezvoltarea unui sistem de parcare automată într-un spaţiu liber. Alţi constructori oferă deja un sistem de parcare automată care funcţionează cu ultrasunete, dar cei de la Infiniti au tehnologia necesară pentru a duce acest sistem la un nivel superior de sofisticare. Chiar dacă nu vor introduce japonezii un asemenea sistem, actualul Around View Monitor, sistemul ce permite vizualizarea tuturor lucrurilor din jurul maşinii pe monitorul din bord, premite realizarea parcărilor cu uşurinţă.

Din păcate pentru fanii Infiniti care aşteaptă cu sufletul la gură debutul acestui sistem în producţie, japonezii mai au de lucru la el.

Noul sistem Moving Object le este destinat modelelor EX şi FX şi va avea loc în următoarele 24 de luni, termenul minim fiind de un an.

Via | AutoBuzz

Comentarii (4)

  • Mai bine ar lucra la o suspensie adaptiva ca sa poata intra cu adevarat in lupta cu masinile germane de aceeasi clasa.
    1 2
  • fx are suspensie adaptiva asa ca stai calm
    2 0
  • Daca vei testa un X5 cu Adaptive Drive vei intelege de ce Infinity mai are de lucrat la suspensiile pe care le ofera.
    NU adaptabilitatea e problema ci "acordul fin"; care la japonezi deocamdata lipseste.

    Sun convins ca atunci cand il vor face va fi cel mai bun, dar pana atunci X5 este net superior.
    0 2
  • automedia
    @Maka
    Tu esti ca o fata mare care ne da noua lectii de sexologie... urca intr-un FX, condu-l si pe urma mai vorbim
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru