Internet la bordul modelelor BMW

De Catalin Dinu
Publicat Marti, 06.05.2008
BMW va introduce din toamna pe toate modelele sale o optiune de a accesa nelimitat internetul.

Esential

15 euro este costul estimat de BMW pentru accesul nelimitat la internet pe o luna de la bordul masinilor sale.
5 km/h este viteza sub care serviciul de Internet poate fi accesat de catre sofer.

BMW va oferi acces direct la Internet la bordul modelelor sale prin intermediul sistemului iDrive. Conducatorii automobilelor BMW vor avea posibilitatea de a descarca harti pentru sistemul de navigatie si vor putea afla mai usor alte informatii despre trafic in timp real.

Acest nou tip de serviciu va fi disponibil printr-o conexiune EDGE (Enhanced Data Rates for GSM Evolution), cea mai rapida conexiune universala mobila existenta in acest moment. Bavarezii spun ca serviciul implementat de ei pe automobile este primul de acest gen care poate permite conducatorilor auto sa aiba acces nelimitat pe Web la volan. Foarte interesant este faptul ca, in timp ce BMW anunta cu fast noul sistem, marii rivali Mercedes si Audi s-au declarat neinteresati de introducerea unui serviciu similar ca dotare pentru modelele lor. Companiile concurente sustin ca acest sistem prezinta o lipsa de interes pentru clienti.

Noul sistem de navigare online va folosi ca interfata vizuala display-ul de pe plansa de bord utilizat si de iDrive si va fi controlat de acelasi joystick mic amplasat la indemana soferului.

Pentru motive de securitate, Internetul poate fi accesat de conducatorul auto doar la viteze mai mici de 5 km/h. In schimb, pasagerii din spate vor avea acces la orice viteza de rulare a autovehicului daca locurile lor sunt prevazute cu sistem DVD.

Manfred Grunert, purtator de cuvand al diviziei ConnectedDrive de la BMW, este de parere ca acest serviciu de internet este un raspuns al companiei la necesitatile crescute ale clientilor. Grunert afirma: “Clientii au nevoie de acces la web in birou, in viata privata, asa ca ne-am gandit sa completam aceasta nevoie si in masina.”

Constructorul bavarez planuieste sa introduca pe linia de productie aceasta dotare incepand cu luna septembrie, in Germania. La scurt timp dupa acesta, pentru acest serviciu vor putea opta si clientii din Statele Unite si celelalte state europene. Serviciul nu va avea cost suplimentar, ci va fi inclus in pachetul ConnectedDrive de pe toate modelele BMW. Tariful pentru acces nelimitat la Internet va fi in jur de 15 euro pe luna in Europa, estimeaza producatorul german.

 

Via | Autoweek

Taguri: Audi, BMW, Mercedes

Comentarii (3)

  • Adrian
    Net de la BMW
    Desi sunt un mare fan al Mercedes-Benz, nu pot sa nu remarc faptul ca BMW a iesit din plin in fata cu acest adevarat 'breakthrough'. Ceea ce fac Mercedes-Benz si Audi nu ma duce cu gandul decat la situatia cu strugurii acri. Mai bine si-ar musca limbile si nu ar mai abera, pentru ca mai mult ca sigur ca, cel putin pe viitoarea generatie S-Klasse(nu bag mana in foc pentru A8), se va oferi un sistem de internet-in-car.
    0 0
  • aha
    Aha ! Iar i-am prins cu copiuta de la japonezi si de la francezi.......Mai-mai !
    0 0
  • de2lei
    asa si cu ce ma incalzeste pe mine acest lucru, inca un lucru care sa se defecteze in bmw-ul "meu", prefer pda-ul, oricum pana va fi disponibil acest lucru in romania mai avem de asteptat
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru