Japonia: Un dealer Ferrari oferă o ediţie limitată a lui California

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 17.11.2010
Zece clienţi Ferrari din Japonia vor avea posibilitatea să cumpere o ediţie specială a lui California. Aceasta costă 26.500.000 de yeni, echivalentul a 320.000 de dolari americani.

Dealerul Cornes&Co din Japonia, principalul importator de Ferrari în Ţara Soarelui Răsare din ultimii 30 de ani, a anunţat că va oferi o ediţie limitată a modelului California. Respectiva ediţie primeşte numele dealer-ului şi va fi construită în doar 10 exemplare. Patru exemplare vor fi oferite în alb cu negru, trei exemplare vor fi vopsite în roşu cu negru şi trei exemplare vor fi vopsite în negru cu crem. Fiecare exemplar va costa 26.500.000 de yeni, ceea ce reprezintă echivalentul a 320.000 de dolari.

Modificările nu includ nicio schimbare sub capotă, V8-ul aspirat rămânând piesa de rezistenţă a primului cabrio cu motor amplasat în faţă care a plecat din fabrica din Maranello. În schimb, pragurile sunt realizate din fibră de carbon, la fel ca mânerele portierelor şi capacul rezervorului de benzină, în timp ce jantele din aliaj sunt polişate până la un finisaj de diamant. Butucurile jantelor sunt vopsite în roşu, iar prezoanele sunt realizate din titaniu, lustruit şi el.

Ferrari este primul producător de supercar-uri din afara Japoniei care oferă o ediţie specială pentru această ţară. În schimb, există o serie de modele care sunt oferite exclusiv pentru piaţa din Japonia, ultimul exemplu fiind BMW Z4 Silver Top Edition.

De obicei, creaţiile producătorilor japonezi de automobile sunt oferite într-o versiune specială pentru piaţa internă, dar există şi excepţii. În 2009, cei de la Ferrari au lansat o ediţie specială a lui 599 GTB Fiorano destinată pieţei din China.

Via | Autoblog

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru