Kia pregateste versiuni diesel-hibride si electrice

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 23.09.2009
Kia intentioneaza sa patrunda cu curaj pe segmentul vehiculelor hibride si electrice in urmatorii ani. Constructorul coreean pregateste o versiune de serie a trenului de rulare regasit pe Sorento hibrid.

In cadrul editiei de anul acesta a Salonului Auto de la Frankfurt, Kia si-a exprimat intentia de a debuta pe segmentul vehiculelor hibride. In acest sens, coreenii au expus la standul lor o versiune cu propulsie alternativa a noii generatii Sorento.

SUV-ul dispune de un motor diesel de 1.6 litri, bi-turbo, capabil sa ofere 161 de cai putere, completat de o unitate electrica. Ansamblul este cuplat la o transmisie cu dubla ambreiere, ce livreaza intreaga sa putere puntii fata. Trenul de rulare diesel-hibrid ii permite noului Sorento sa atinga un nivel al emisiilor de 119 g/km.

Surse din interiorul constructorului coreean au declarat ca Sorento reprezinta primul pas facut de Kia pe segmentul dieselurilor hibride. "Trenul de rulare regasit pe Sorento are mari sanse de a fi produs in serie, fie ca vorbim de noua generatie a SUV-ului fie ca vorbim de compactul Cee'd. Toti constructorii se straduiesc sa reduca nivelul emisiilor si este clar ca acest lucru incercam sa-l facem si noi", a declarat sursa neoficiala.

De asemenea, se pare ca producatorul coreean intentioneaza sa introduca primele sale vehicule complet electrice in urmatorii doi ani.

Drumul va fi deschis in 2011 de o versiune alimentata cu energie electrica a modelului Picanto, bazata pe trenul de rulare prezentat de Hyundai la Frankfurt pe mini modelul i10.

"Suntem aceeasi companie si e normal sa impartim rezultatele laboratoarelor de cercetare si dezvoltare. Asta inseamna ca noul i10 electric indica o directie spre care ne indreptam si noi. Cand vom dezvalui noul Picanto, veti asista si la o versiune electrica", a declarat aceeasi sursa.

Informatii neoficiale confirma si faptul ca in prezent exista, in stadiu de concept, o versiune Kia Sportage electrica, care desfasoara teste in Coreea.

"Toti oficialii companiei au vazut prototipul insa el a fost conceput pentru a ramane in acest stadiu. Este putin probabil sa dezvaluim un asemenea model, chiar si sub forma de concept, in cadrul saloanelor auto viitoare", a incheiat aceeasi sursa anonima.

via | Autocar

Comentarii (1)

  • Honda vs Kia
    Tigrişorii coreeni se iau de mâţele japoneze.
    Să vedem ce o să iasă!
    Cat-fight!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru