Lancia ar putea crea un succesor al lui Stratos

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 03.08.2010
Celebrul Lancia Stratos ar putea avea un succesor. Modelul a fost testat pe circuitul Balocco al Grupului Fiat. Un pasionat al mărcii a obţinut imagini spion cu acest prototip care aminteşte de celebrul model Lancia.

Un pasionat al mărcii Lancia pretinde că a surprins pe circuitul Balocco prototipul viitorului Stratos în timpul testelor. Modelul Stratos a debutat la Salonul Auto de la Torino în 1970 şi a surprins privitorii cu design-ul său inedit. Prototipul din imagini prezintă aceeaşi linie a capotei motor şi a parbrizului, amintind de modelul legendar creat în urmă cu mai bine de patru decenii. Nu este clar dacă acest prototip este un model de producţie sau doar o creaţie specială pe baza unui Ferrari P 4/5.

Originalul Lancia Stratos a fost desenat de Bertone şi a devenit rapid cunoscut pentru unghiul deosebit al parbrizului. Actualul prototip prezintă un set de blocuri optice de inspiraţie Ferrari, o caroserie cu un aspect extrem de agresiv şi un set de jante din aliaj de dimensiuni mari. Bosajele aripilor sunt umflate excesiv, iar capota are o linie extrem de agresivă, dar diferită de ceea ce a prezentat Lancia Stratos în 1970. În timp ce modelul de la acea vreme avea o capotă ceva mai rotujită, prototipul din imagini prezintă linii mai ascuţite, care se îmbină foarte bine cu rotunjimile modelului italian.

Cei de la Italiaspeed au aflat că proiectul este sponsorizat de un industraş European.

Aşadar, posibilitatea ca acest model să fie doar un model construit la comandă creşte semnificativ. Cu toate acestea, este curios faptul că Ferrari nu a testat modelul respectiv direct pe circuitul de la Maranello – aşa cum ar fi făcut în mod normal dacă ar fi fost vorba de o platformă ce poartă stema căluţului cambrat – preferând să alerge pe circuitul de teste al celor de la Alfa Romeo, amplasat în împrejurimile oraşului Milano.

Via | Italiaspeed

Comentarii (6)

  • wow
    WOW!
    Asta vine ca o totala surpriza pentru mine.
    Arata bine bestia, doar sa faca ceva cu farurile alea...
    4 7
  • kiar wow
    da frumoasa veste!neasteptata!! sa speram ca e si reala si o sa iasa cat mai repede!!
    7 5
  • @ ztele, edi80
    Este un exemplar one-off realizat de Fenomenon Holistic Design
    Acesta este un exemplar unicat ce nu va fi produs in serie ! Mai multe detalii in link-ul urmator : http://www.autoblog.it/post/28501/torna-la-stratos-ma-e-una-one-off-realizzata-dalla-fenomenon-holistic-design
    4 3
  • nepoateee
    Omule, ferrari p4/5 e o masina unicat facuta de ferrari la cererea unui client special, James Glickenhaus, care a suportat dezvoltarea modelului. Masina e facuta pe baza unui enzo, si a costat cateva milioane de euro.

    De ce ai spune tu asa o ineptie?Ca sa demonstrezi ca habar nu ai?

    Ferrari are un program special prin care pe baza modelelor din gama :430 si 599 se pot dezvolta masini unicat pentru anumiti clienti.
    4 2
  • sa nu ne facem griji : totusi se reediteaza ypsilon si phedra :))) 2 bijuterii
    2 3
  • oare Fiat incearca sa reintroduca modele sportive la Lancia pt ca Alfa Romeo e pe ducă?
    5 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru