Laszlo Borbely: "Nu renunţăm la taxa auto"

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 14.04.2011
Ministrul Mediului a infirmat zvonurile legate de renunţarea la taxa auto şi a specificat că va modifica legea care guvernează acest bir pentru a respecta întocmai normele UE.

Laszlo Borbely a declarat vineri că nu va renunţa la taxa auto şi a încercat să-i intimideze pe cei care vor să dea în judecată statul român. Ministrul Mediului şi al Pădurilor a sugerat faptul că persoanele care vor acţiona în judecată statul român pentru taxa de primă înmatriculare vor avea surprize, deoarece aceasta nu este împotriva prevederilor şi directivelor Uniunii Europene. Borbely pretinde că nu sunt probleme în raport cu prevederile UE şi că aceasta este perfect justificată. Ministrul Mediului vrea să trimită o scrisoare Consiliului Superior al Magistraturii prin care va cere ca toate judecătoriile să aibă în vedere această decizie a Curţii Europene de Justiţie.

Ca de fiecare dată, Laszlo Borbely a repetat deja celebra frază: "Poluatorul plăteşte". Mai precis, Borbely sugerează faptul că acest lucru va fi o politică de stat în România, ca să ne putem alinia la normele europene. Evident, acest lucru se va aplica în cel mai pur stil românesc, doar automobiliştilor – "vaca de muls" a fiecărui guvern şi fiecărei instituţii publice, nefiind anunţată nicio măsură privind persoanelele juridice care poluează şi marii dăunători ai mediului din ţara noastră, ca să nu mai vorbim de deja banalele gropi de gunoi ad-hoc formate în păduri şi pe orice spaţiu verde.

Mai precis, în afară de eco-taxa aplicată pungilor din plastic, Ministerul Mediului nu a prezentat nicio altă măsură de a reduce poluarea în afară de cele aplicate deja posesorilor de autovehicule.

Ministrul Mediului a făcut şi un pas pentru reducerea emisiilor de CO2 produse de autovehiculele noi în mod direct – sprijinirea modelelor electrice. Mai precis, Ministrul Mediului a declarat că persoanele care intenţionează să achiziţioneze autoturisme electrice vor fi sprijinite de stat. Clienţii de vehicule electrice vor putea folosi până la şase vouchere inclusiv, ceea ce înseamnă peste 5.000 de euro, în timp ce persoanele care nu vor participa la acest program vor primi o reducere de 25% din preţul vehiculului electric din banii statului, dar aceasta nu trebuie să depăşească 5.000 de euro.

Via | A1.ro

Foto | Capital

Comentarii (40)

  • Borbey esti un BOUUU!!! las sa ne polueze masinile inscrise in BG si sa castige ei banutii pe care ii putea strange RO din asigurari si alte taxe... o gasca de tampiti in guvern...
    32 3
  • daca energia electrica (curentul) ar fi obtinuta prin deschiderea usii atunci masinile electrice ar fi solutia ideala... asa, nu polueaza masina dar polueaza termocentrala (sau atomocentrala...)
    23 2
  • hai sa numaram cocalarii cu numere de BG... votati-ma negativ baieti
    38 16
  • Opinie
    Singura palma pe care le-o puteti da e sa nu-i mai votati. Cata vreme ii votati ... nu se va schimba nimic. Guvernului marinarului il doare in dos de UE.
    18 6
  • sa mearga la masa ...............
    10 1
  • Vasilică
    Părerea mea!
    Ma rezum doar la" sper să vă chinuiţi şi voi dar şi cei din rândul populaţiei care vă susţin mizeriile si nu au ce manca"
    16 2
  • "Nu renunţăm la taxa auto"
    Iar noi nu renuntam sa te injuram! :))
    45 2
  • probabil singura sulutie e boicotul asupra dacia si ford
    daca au nevoie de taxa asta pentru a fi competitive mai bine sa renunte la a face masini.
    12 5
  • BaditzaEx
    RUSINICA !!!
    am adus < ofense > Pd-ul si Udmr-ului de aceea mi-ati scos comentul ?!? , n-am adus injurii sau ceva in genul, dar totusi ...Poate n-am fost on-toppic :))
    13 2
  • BaditzaEx
    Continui Instigarea la Violenta !! =)) Automarket nu ma oprii !!
    Sa transform fiecare ciobanas mioritic / moldovean intr-un mic maresal Antonescian , laund torte, secure, cutit de bucatarie, batul de matura si mergand cu mine la Cotroceni, in Victoriei - incet - incet poane ne adunam mai multi, chit ca ma combin cu pensionarii si tot merg ( aia parca sunt mai cu vlaga ca voi ) =))
    13 6
  • @BaditaEx
    Si pe cine vrei sa pui in loc? Daca-mi dai un raspuns corect vin si eu.
    14 2
  • BaditzaEx
    @Bethurbazal
    < By the People for the People > sa nu mai exista in posturi cheie , din astia pusi pe cumetrii frate , fiecare in functie de C.V. - TEHNOCRATII doar !!!, venim toti cu idei si fiecare sa aplice ca pt un job , dam posturile pe E-Jobs si Bestjobs :))
    8 2
  • BaditzaEx
    mai aducem, eventual un neamt
    in genu lu' Ferdinand - facem monarhie dk nu se poate altfel
    9 1
  • Hunter
    Buna gluma.
    Reactia lui Borbely e un fel de "las ca le aratam noi, ca doar suntem romani si nu ne calca in picioare oricine". S-a burzuluit un pic ca vai de mine, s-au trezit mai marii uniunii sa iasa la rampa iara cu ceva directive care sa ateste prostia taxei de prima inmatriculare (denumita pompos la noi taxa de mediu...sau ocrotirea mediului...sau mai bine zis....de prostit prostii).
    Pe sistemul "sa ne dam si noi cocosi" da numa de fatada, ca doar de asta suntem noi romanii buni, Borbely s-a uitat putin urat, a vorbit mai rastit, ca "noi nu renuntam la jacmaneala", probabil o mai freaca si o mai modifica un pic taxa asta, da la denumire cu siguranta, si cu asta basta. Solutia uniunii va fi de aplicare de amenzi, statul roman plateste si cu asta basta. Tot prostii de rand platesc...adica NOI TOTI !!! Atat cei care au votat pentru guvernul asta cat si "victimele colaterale". Din pacate in tara de mamaligari lucrurile sunt moi de tot....imputite chiar.
    11 1
  • Taxa de prima inmatriculare taxa de mediu
    Taxa de prima inmatriculare nu e o taxa de mediu, e una protectionista care incalca normele EU.

    Nu e o taxa de mediu pentru ca poluarea se produce pe toata perioada detinerii masinii nu doar la inmatriculare. Si poluarea e direct proportionala cu utilizarea masinii. O taxa de mediu adevarata ar invita la citire in fiecare an masinile si le-ar inmulti kilometrajul cu tipul de catalizator din asta rezultand cat are de plata fiecare.
    8 2
  • Prâslea
    Să bag de mama lu Borbei!
    Borbely e ministrul mediului ocru. Un cretin care a ajuns unde este pentru ca toata lumea pupa in *** UDMR-ul. Jos cu ei!
    11 1
  • maniak
    praf
    Pai ******* de ungur, nu avem bani la buget dar statul da bani sa-si ia lumea masini electrice? Sa-l trimita careva pe asta in *********** si sa ne lase in pace.
    8 3
  • ungur
    ungur imputit, am ajuns sa ne conduca ungurii la noi in tara, de ce un Ungaria nu e nici un ministru roman?!!! Da lasa ca nu mai e mult, o sa te prinda careva la colt de strada la un moment dat... Romani! cat mai suportam guvernul asta de rahat???
    10 2
  • romanu mandrutza
    ....
    Bah saracilor...in loc sa va luati Dacia, scuter, bicicleta sau role sau tenisi de alergat in plm (depinde ce isi permite fiecare)..incercati sa boicotati tocmai DACIA pt a va lua de afara un kkt de bmveu sau haudi ULTRA POLUANT cu care oricun NU AVETI BANI SA VA PLIMBATI..tva-ngura de romani infecti..voi sunteti stricaciunea si norul negru de poluare de deasupra Romaniei nu ungurul ala retard...mai bagati-va la un credit sa va usture si-n cur mandria
    6 13
  • Tariceanu
    Horia Closca si Crisan Reloaded !
    Sa o tina tot asa si cred ca o sa ajunga sa-si ia tot serviciul de paza si protectie al lui base nu de alta da pe base il injura doar bugetari pe istenem pistenem il injura tot posesorul de permis auto ! Plus cei care au mici afaceri in domeniul auto.
    6 0
  • TAXA
    IDIOTUL E CONSTIENT CA O SA FIE DESFIINTATA DAR SE BAZEAZA CA UNII NU-SI VOR CERE BANII INAPOI SI LOGANISTI TOT O SA MAI FIE...
    7 2
  • taxa
    borbely asta ii un idiot, sper ca urmatorul sa fie mai competent.
    pana atunci....
    6 0
  • Vali Tache
    Laszlo Borbely esti prost!
    Pai chiar ar fi interesant sa modifice legea conform normelor UE, adica sa scoata taxa! Ce minune inca un bou vorbitor!!! Hai Romania!
    4 0
  • unu ..altu..
    da banii...
    da bani astea din taxa lor de mediu..unde se duc frate ??stie careva ??o vazut careva vreo padure plantata de curand...sau ceva de genu..k sunt tare curios ce fac guvernanti nostri cu bani de pe taxa asta ..bafta
    3 0
  • raduku
    Reconvertible
    Baieti, din pacate preturile pentru "electrice" noi , sunt preturi protectioniste. Marii producatori de vehicole traditionale produc in continuare si prin acest mod isi protejeaza piata si pe specialistii care le proiecteaza.

    Pentru "electrice" trebuie sa ne preocupam in continuare.
    Pe net am vazut ca multi care aveau garaj, au reusit sa-si reconverteasca masinuta.
    Am vazut chiar si tractorase electrice..

    Daca ar putea si as avea service AUTO parca m-ar tenta sa fac asta..

    Salutari si numai bine ... :)))
    1 0
  • ha ha ha
    ha ha ha
    'n primul rind, in Romania nu are ce cauta ungur sa faca legea.In al doilea rind, " Loganistii " poate vor si ei alta masina si nu-si permit.In al treilea rind, suntem in Romania si mi se pare normal ca sa polueze romanii, nu ungurienii, care incet, incet, ne infecteaza si au impresia ca pot pune mina pe Romania...Si apoi n-au inventat ungurienii taxa, ei vor doar s-o intretina...mumu bai...
    6 1
  • opinie
    0pinie
    de ce la noi nu se pot face legile corect din pirma faza ? daca mergem pe ideea ca poluatorul plateste atunci se putea adauga la benzina o suma si la cit consumai plateai. la 2o mil de litri de combustibil pe zi se adunau bani mai multi . ar tebui sa dea toti banii inapoi , pentru ca in fiecare an au tot cirpit ordonanta si tot aiurea este . se vede in mod vadit ca au mari interese.
    3 0
  • mariuss
    rabla
    unguru baga taxa pentru ca el trebuie sa finanteze programul rabla.
    corect ,dar cati din cei care isi duc la rabla dacia din 82 isi iau un megane nou????pai cam nici unul pentru ca acesta isi vinde bonul cu vreo 15 mil, unuia care are 8000 de euro pentru o masina noua(si acesta cumpara vreo 3 bonuri),si mai pune vreo 15 mil si tot rabla isi ia dar mai noua o dacie din 98-99 poate chiar 2000(pe injectie)dar acum ca taxa la o dacie din 97-2000 e de peste 2000 euro acesta va ramane in continuare cu dacia lui din 82 si nu va mai avea ce vaucer sa vanda si asa se va incheia si cu programul rabla.
    0 0
  • pt romanu mandrutza
    In primul rand incearca sa te documentezi si apoi poti sa vorbesti...hai sa-ti explic cum sta treaba....eu am un golf 4 1.9 tdi 101 cp euro 4 an fabricatie 2005, emisii CO2 138 g/km.....dacia logan 1.5 dci 90 cp euro 4 an fabricatie 2010, emisii CO2 140 g/km....deci care e mai poluant acum desteptule?? Mentionez ca Loganul are si mai putini cai putere, deci ar trebui sa aiba emisii mai scazute. Daca tu ai fost un fraier si ti-ai luat Logan nou ca sa mergi la reprezentanta Dacia si sa-ti schimbe consumabilele pe hartie iar tu sa platesti o groaza de bani sa stii ca nu sunt toti ca tine....ca doar in fiecare zi iese un fraier din casa numai ca trebuie sa te intalnesti cu el....Si apropo de bicicleta, o folosesc de cate ori nu am nevoie de masina in deplasarea mea....ar trebui sa te mai dai si tu jos din loganul tau poluant si sa mai faci o plimbare cu bicicleta.....asta e solutia pt reducerea emisiillor CO2.....
    3 0
  • Valentin
    O SA VINA SI VREMEA VOASTRA!!.. a TUTUROR celora care isi bat joc de noi prin taxele astea
    ATI SCOS SI DEPRECIEREA AIA (95%-90%) CARE MAI SCADEA DIN VALOAREA TAXEI! ACUM VRETI SA LIMITATI SI RULAJUL MASINILOR INSCRISE IN BULGARIA..... CATA NESIMTIRE MAI INCAPE??????? DOBITOCILOR, NESIMTITILOR, ORDINARILOR!!! Laszlo Borbely - SA PRIMESTI CEEA CE MERITI!!!!!!
    1 0
  • saandee
    abuz de putere
    e mai destept ca e udrea si fica lui base orcum li se sfarseste ca la viermi putin lea mai ramas le doresc bafta an amintiri cine a fost si ei o data...
    1 1
  • romanu
    orice incepe se si termina
    incet incet se apropie sfirsitul astora ce-si bat joc din plin de poporu asta,n-as vrea sa fiu in pielea lor. CE E AL LOR E PUS DEOPARTE! Sa nu creada ca-i iarta cineva! Cutitul a ajuns la os,se va intoarce impotriva lor curind! Abea astept sa-i vad lungiti pe marginea drumului,morti,linsati!
    0 1
  • taxa........... prostiei
    cum poti sa ceri taxa de poluare pe o masina adusa din afara chiar daca e sh, si are poate mai mult de 10 ani, cand faimoasele loganuri, fabricate si inscrise dupa 2008, te invaluie intr-un placuta perdea de fum negru, de polueaza mai ceva ca vechile -uri . Ar trebui ministrul sa instituie si taxa pe prostie in gradina dansilor ca sigur ar scoate foarte multi bani, iar la procesele pierdute cu cei care au dorit sa inmatriculeze masinile, sa plateasca cheltuielile de judecata din buzunarul sau nu al nostru. si cum noi suntem romani , vom inghiti si aceasta galusca ca pe toate celelalte, si vom intoarce fundul pentru alt picior pe care sa il incasam.
    0 0
  • adaugare
    -uri
    0 0
  • ?
    vad ca ce este in ghilimele nu apare, ministrul poluarii. si dac-uri. vechile noastre camioane
    0 0
  • xx
    Daca el nu renunta la taxa auto , Hai sa renuntam noi la el la presiunea strazii trebuie sa plece (chir si la sofia)
    0 0
  • @all
    Au apărut noutăţi în ceea ce priveşte taxa auto.

    http://www.automarket.ro/stiri/cand-intra-in-vigoare-noua-taxa-auto-ministerul-mediului-nu-40314.html
    0 1
  • Irinel
    -
    "Poluatorul plateste" ? Pai cum se face ca o masina din 1994 plateste 700 Euro si eu cu fabricatie de 2000 platesc 1900 Euro? Pai cine polueaza? 1994 sau 2000? Ungur tampit ... ce sa mai ... Lasa ca o inscriu pe Bulgaria, si tot nu-ti platesc tie! Cand o sa respecti decizia "poluatorul plateste" ... o sa fie prea tarziu. Si asa se platesc taxele degeaba, ca nu se schimba nimic, drumuri de CACAT, autostrazi de CACAT, ROMANIA DE CACAT !!! In 2012 o sa se rastoarne total treaba cu tara asta, deja s-a ajuns la os. Si rog pe toata lumea, cu masini care NU POLUEAZA cum polueaza una din 1990 ... sa mergem la Bulgari ! TU UNGURE, STAI CU POLUAREA DIN 1990 IN NAS !!! Traiasca BULGARIA !
    3 0
  • JAF, LACOMIE, HOTIE, JAPCA, CIORDEALA, TALHARIE
    ...Sau poti sa-ti vinzi masina in bulgaria
    2 0
  • LACOMIE MONDIALA...
    Chiar daca iesim in strada sa protestam fara violenta, nu vom putea schimba nimic, ne vor ciurui cu gloante de cauciuc si ne vor gaza ca pe gandaci, multi dintre noi vor fi arestati pt protest, pe acesti mafioti ii pot schimba doar un razboi mondial... si jaful va continua...
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru