Lotus a prezentat la Geneva Conceptul Evora 414E Hybrid

De Cornel Șocariciu
Publicat Marti, 02.03.2010
Lotus a prezentat astazi la Geneva Conceptul Evora 414E Hybrid. Acesta va dispune de doua propulsoare electrice care pot livra 207 CP fiecare.

Esential

207 CP produce fiecare motor electric al lui Evora 414E Hybrid
4 secunde ii trebuie lui 414E Hybrid pentru a sprinta de la 0 la 100 de km.

Lotus a dezvelit in cadrul Salonului Auto de la Geneva un concept hibrid bazat pe modelul Evora si care poarta denumirea de 414E Hybrid. Platforma pe care se bazeaza acesta a fost preluata de la modelul Evora si a fost modificata pentru a putea functiona cu un tren de propulsie hibrid. 414E Hybrid dispune de doua propulsoare electrice amplasate pe fiecare roata spate, capabile sa dezvolte 207 cai putere fiecare, de unde si numele acestui concept.

Cele doua propulsoare electrice sunt alimentate cu ajutorul unui motor conventional cu trei cilindri de 1.2 litri capabil sa produca 47 de cai putere. De asemenea, pentru functionarea celor doua motoare electrice constructorul britanic a montat si o baterie litiu-ion care poate fi incarcata chiar si de la o priza de uz casnic. Autonomia lui 414E Hybrid este de 53 de kilometri, iar spintul de la 0 la 100 de km este realizat in 4 secunde.

Pentru a mentine traditia masinilor produse pana acum, Lotus a introdus un mod sportiv care simuleaza comportamentul unei cutii automate cu sapte trepte.

De asemenea, britanicii au integrat si sistemul HALOsonic prin intermediul caruia pietonii sunt avertizati printr-un sunet extern. Evora 414E Hybrid va putea reproduce si suntele produse de un motor V12 sau V6.

Via | Lotus

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru