Marca Hummer costa intre 100 si 200 de milioane de dolari

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 09.04.2009
In cursa pentru cumpararea brandului Hummer au ramas trei finalisti. Acestia ofera intre 100 si 200 de milioane de dolari pentru marca americana.

General Motors a anuntat oficial ca in cursa pentru achizitia companiei Hummer au ramas trei potentiali cumparatori, niciunul dintre acestia activand in industria auto. Conform informatiilor publicate de Automotive News si preluate de CNN, suma pe care o ofera fiecare dintre ofertanti variaza intre 100 si 200 de milioane de dolari, existand in plus cateva conditii pe care cumparatorul trebuie sa le respecte ulterior. Printre acestea se numara preluarea si asigurarea intretinerii tuturor celor 125 de dealeri Hummer din Statele Unite si continuarea investitiilor in zone cum sunt dezvoltarea de produs, marketingul sau vanzarile. In plus, desi in afacere nu intra uzina din Shreveport, care produce la aceasta ora Hummer H3, aceasta va continua sa asambleze modelul american pentru noul detinator al drepturilor.

"Am primit mai multe oferte puternice pentru brandul nostru, acestea calificandu-se in ultima faza a competitiei. Suntem opitmisti ca vom putea anunta un rezultat favorabil pentru noi in urmatoarea perioada", a anuntat Nick Richards, purtatorul de cuvant al companiei americane.

Doar unul dintre "finalisti" are sedul in Statele Unite, ceilalti doi venind de pe alte continente.

Desi se cunoaste ca este vorba atat de investitori particulari, cat si de companii private, numele acestora nu a fost inca publicat din cauza faptului ca licitatia nu este publica. Desi se anuntase initial ca o decizie finala legata de viitorul marcii va fi publicata pana la sfarsitul lunii martie, termenul a fost prelungit cu 30 de zile.

via | Automotive News

Taguri: GM, Hummer, criza, vanzare

Comentarii (1)

  • Hummer
    sa o cumpere europenii
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru